.

Det börjar bli outhärdligt.
Hela min kropp bara skriker efter att få komma iväg. Varje cell bara darrar av längtan.
Få komma ut och släcka törsten med intryck, kulturer och upplevelser.
Se, höra och känna.

För mig är det inte bara en dröm, utan ett faktum.
Frågan är bara när, vart och med vem.




Respartner fixat? ;D

Snälla, bygg en husvagnsfil!

I dag fick jag inte kära bussen utan fick köra en liten lastbilen åt Lasertool istället. Gick det också, skönt med AC och CD, dock var båda högtalarna spräckta men det har man ju vant sig vid nu. Nu kunde man slappna när man hade åkte där en gång innan. Sett massor av gamla bilar som vart ute och ett gäng veteranmotorcyklar så vet inte om det har vart någon veteranträff någonstanns. Jag tutade i alla fall på nästan alla, och alla tutade tillbaka :) Annat som hänt var att jag såg ett ensamt rådjursben utan någon kropp, en överkörd skunk (annars var det en väldigt stor och missfärgad ekorre eller korsning mellan katt/grävling), blev omkörd av en moppe när jag själv låg i 110, och det var ingen lätt motorcykel eller cross utan en moppe, sett clowner som ville ha lift och en båtbil. Åkte också igenom världens trollskog nu när jag kom den rätta vägen. FULLT med stenar som låg på varandra och utklädda till troll. Jag höll på att sluta i diket bara för jag blev så imponerad av dom som lagt allt det jobbet att bygga alla längstmed vägen i någon km. ÖVERALLT var dom verkligen, som trollskogen i Bamse.

I fredags bestämde jag mig för att jag skulle bada i Sveriges 4 största sjöar och tänkte jag göra idag. Var bara det att regnet öste ner hela vägen, och så tänkte jag att det är ju roligare om man delar upp det lite. Så jag var ute i regnet och toplessbadade i Hjälmaren vid bron. En sjö struken från listan i alla fall! Precis när jag kom upp igen så slutade det att regna och för första gången under dagen kom solen fram! Så jag satt och åt min mat där på den lilla stranplatsen som jag letade fram från vägparkeringen. Hittade några stenar när jag gick och strosade längstmed vattnet också. En av dom verkligen glimmade i solen, precis som vattnet där ute under linbanan. Hittade två glasstenar också, så plockade med mig dom. Något jag alltid har hållt på med, ta med stenar från platser.



Värnen
Vättern
Mälaren
Hjälmaren








King of the Road

Fredagen och Lördagen

Tänker bara dra de senaste två dagarna i stora drag eftersom jag har brått till sängs nu. I fredags så körde jag bud till Ludvika hela dagen. Spännande och gick förvånansvärt bra! Körde lite fel på ditvägen, men med lite lokalsinne över en okänd ort och troligen väldigt mycket tur så kom jag dit jag skulle genom att köra lite småvägar. När jag väl var där uppe så tog det mig en evighet däremot att hitta vart jag skulle. Körde runt 2 varv på området vid ABB innan jag kom rätt och kunde lasta av första pallen. Andra pallen var ännu svårare och jag blev runtskickad till olika platser för varje person jag frågade. Kom tillslut fram, blev avlastad och drog sedan hemåt igen. Hemvägen så körde jag McDrive för första gången. Bussen var så hög så jag hörde hur det tog emot på taket, men jag kunde smita under som tur var.

Hade ju som sagt laddat Mp3 full med musik, och när jag ska sätta på den så hörs det bara svagt från ena högtalaren. Jag har den högtalaren precis intill mig, men hör ändå inte när den där motorn väl sätter igång. Så jag sätter högtalaren bakom nacken för att få den precis bakom mitt vänsteröra. Efter 10 timmar så kändes det som min nacke hade tagit en ny och väldigt onaturligt fyrkantig form. Men jag fick min musik i alla fall, och det var huvudsaken.

Kom hem, slänger mig i duschen, äter och sticker sedan till Isa i Norrköping. Gick sedan ut med henne och två av hennes kompisar; Linn och Emma på Hugos. Var väl skapligt roligt, men bara få personer som man kände igen. Det tycker jag alltid är lika tråkigt när det är så. Men jag hoppade mellan Isa som ständigt försvann och Vikenboysen. Trevligt, men kvällen gick väldigt mycket för fort!

Sedan hem till Isa för att sova. Min egna säng är verkligen världens skönaste och jag sover aldrig lika bra i andra som i den, men denhär var faktist väldigt skön också! Morgonen spenderades till att prata massor av prinsar och lite häst. Roligt, vet inte när jag pratat så mycket om dom två samtalsämnerna så mycket med någon senast! Men vi kom fram till mycket, men fortfarande många mysterium kvar på båda fronterna.

Ut på stan där vi åt och jag hittade två shorts och en finfinfin kjol. Sedan så skulle vi hem. Åker in till Viken på cupen för att jag ska rädda Linas öronhängen som jag lånat för hur länge som helst sedan. Precis när vi kliver ut ur bilen så plingar mobilen med ett sms från budbäraren om att han inte kan komma (hah, känn dig träffad ;) ) Men vi knallade runt lite och hittade Lina och sedan också Cicci och Bella. Så vi satt där på en filt och tittade när det spelades. Vikenkillarna var diss och vikentjejjerna vart hiss! Jag tyckte verkligen att det var superspännande, deras match gick under helspänn hela tiden och avgjordes precis i slutet till deras fördel. Jag tror jag kan lära mig fotboll verkligen! Blir väl det nu när vi ska bilda lag ;D

I morgonbitti ska jag köra till Ludvika igen åt ett annat företag. Dags att sova för länge sedan alltså! Tråkigt, idag var dagen då alla skulle ut egentligen och man själv måste stanna hemma. Men, Karnebål nästa helg och det hoppas jag ska bli skoj! Uppskattar verkligen helgerna nu när man inte har tid att träffa speciellt många i veckorna. Men många som det är alltför länge sedan man såg och det måste det ta tags i!
Nu la jag ner mer tid på detta än vad jag hade tänkt, bums i säng nu för min del nu!

Jag och bussen, det är verkligen Vi

I dag har jag varit nere i Viken och lastat.
I morgon klockan 7 så ska vi rulla iväg, jag och bussen.
Vi ska rulla upp till Ludvika.
Jobbigt.

Det har inte alls blivit så många körningar som det var på tal om från början. Det känns riktigt surt, här har man gått och varit tillgänglig hela dagarna ifall de ska ringa och så har man fått några få körningar till Norrköping. Men långkörning imorgon då.. Just nu sitter jag och lägger in musik på mp3:n så ska jag ta med ett par datahögtalarna till den också. Det finns nämligen ingen CD-spelare, så jag har blivit halvt galen på ett lyssna på det eviga surrandet från en diselmotor. Men har man riktigt tråkigt så kan man göra egna melodier beroende på hur man gasar.
Det är kuligt och roar en uttråkad Madde.

 Förut så skulle jag, som är sådan superkock, göra soppa. Snabbt och smidigt tänkte jag och fyllde en kastrull med vatten, grönsaksbuljong, röda linser och mackaroner. Tydligen hade jag inte i tillräckligt med vatten, linserna drog til sig mer än vad jag trodde. Så det blev helt enkelt mackaroner och rödalinser bara utan något soppspad. Men med en vegoburgare och ketchup så vart det inte så illa. Betydeligt nyttigare än bara mackaroner och burgare. Gott blev det också, tips till allmänheten för nyttigare snabbmat.

Nu ska jag se om jag kan få fram en vettig vägbeskrivning. Just nu är det bara 3 blad med blandade teckningar på hela vägensträckan som jag har fått. Jag hängde med skapligt när dom ritade dom, men nu när jag tittade så ser det bara ut som en skriftligt beskrivning från Krypton eller något. Lustiga tecken och krumelurer i en salig blandning och oordning.

Sen ska jag ner och köra Revie och lägga mig tidigt efter det. Igår låg jag och vred och vände på mig mellan 23 - 02. Jag kan verkligen inte sova! Så fort det blir tyst så börjar hjärnan funder och tänka och jag blir genast klarvaken. Fredagen kommer bli lång och tuff så lika bra att lägga sig tidigt. För utgången på lördag blir ju inte av, så nu är det FREDAG som gäller istället. Jag kommer vara totaldöd. Blir att köpa bra många redbull på vägen hem imorgon! Tur att man har laddat med att sova på dagarna nu i brist på annat. Blir väl bara jobbigt på morgonen och så går kvällen och natten i bara farten. Tråkigt nog har jag insett att den fina tröjan jag började göra inte kommer hinna bli färdig nu. Tråkigt, men inte dödligt. Bara ännu en dag med klädbekymmer över vad man ska ha på sig.

Framtiden i 5 punkter

Du slänger bort en fin karriär.
Se på dig själv. Ska man se ut sådär?

Livet går fort, tänk på vad du gör.




Idag har varit en sådan dag då jag verkligen har funderat på vad som behöver ske.
Vart hittar man svaren?


1. Plugga vidare. Känns bara fel, fel, fel, men är ett alternativ.
2. Jobba i travstallet i Gusum, hyra boxplats till Revie hos Toste och bo någonstanns mellan Viken och Ringarum.
3. Ta erbjudandet om att börja massera i Stockholm som egen företagare.
4. Flytta någonstanns inom landets gränser och starta upp något eget.
5. Flytta någonstanns utanför landets gränser och starta upp något eget.


Just nu känns alternativ nr 2 mest troligt. Ska höra om jobb där, för jobba här hemma har jag insett efter de senaste dagarna inte är något bra alternativ. Det kommer inte att funka. Men vet att Heidi ska sluta där i alla fall, och eftersom de var nöjda med mig sist och jag kan rutinerna tror jag inte att det är helt omöjligt. I sånna fall så skulle jag ju få min lön och kunna betala en hyra och stallplats för Revie någonstanns. Min ekonomi kommer bli stram som ett par thigts i stl. 30. Men vad spelar det för roll? Okej, jag är faktist verkligen så desperat som det ser ut..
Men det här kommer funka, det kommer gå! Eller hur?

Drömmarna att få komma ut i världen; se, känna och uppleva ser ut att få vänta ett tag. Pengarna på banken får stilla vänta, men när tiden är inne så är det bara att ge sig iväg. Jag hoppas att den stunden är inne om en snar framtid. För då kommer INGET hålla tillbaka mig.

Uppmuntrande kommentarer tack!

"Madde - det låter verkligen superbra!
Det löser sig alltid. Jag tror på dig!"

Tämja en argbigga

Idag fick jag min första körning, yees! Blev bara två vändor till Norrköping, men skönt att komma igång. Nu ska jag ner till stallet och ge mig ut med Revie, sedan ska jag ladda för min egna myskväll. Har laddat hem den sötaste filmen av dom alla, "10 orsaker att hata dig". Jag brukar ju gilla att se sorgliga filmer, men denhär filmen kliver mig bara rakt in i hjärtat! Tror bara jag har sett den en gång innan så den är inte sönderspelad :) Men som jag kommer ihåg den så tillhör den garanterat topp 5 på min lista, så mysig och perfekt. Grymt bra film!
Jag vill ha en sådan positiv förändring i mitt liv.

För att få mig på fall så behövs bara den här filmen, stor filt, jag och du.
Jag är nog en mysis innerst inne, när argbiggan väl har blivit tämjd.







GOSH! Jag blir verkligen kär i den här filmen!

Musik är själens tankar

Idag fick jag inte en endaste körning. Känns lite surt, men visste redan innan att det inte brukade vara mycket på måndagarna. I morgon skulle det troligen bli flera i alla fall, ryktades om till Arvika och Eskilstuma - spännande! Sitter i Patricks rum nu och har kidnappat en av hans datorer. Haha, han mumlar väldigt mycket i sömnen ska ni veta! :)

Annars har jag inte gjort mycket idag. Städat lite (vilket verkar ha blivit min nya roliga hobby, hmm..), kollat saker som behöver beställas, vart ute med Revie, sprungit, haft världens största storbråk med far och avslutat dagen med att sitta och lyssna på bra mjukismusik här i min ensamhet omsluten av mörkret och dova mummel som smälter samman med tonerna.

Många tankar som snurrat i huvudet de senaste dagarna. Patrick varnade mig när jag lite halv-om-halvt satt helt borta vid lunchen och petade runt i maten, om att ifall hjärnan alltid går varm kan man bränna sönder hårsäckarna så man tappar håret. Bäst att ta den varningen på allvar tror jag. Han säger inte så mycket längre så det måste vara viktigt. Svårt att veta om man ska gå närmare eller lämna utrymme. Förstår han, men hoppas inte att det ligger något mer bakom.

Men frågan om att kliva framåt eller bakåt finns väl alltid där, i flera lägen och berör även andra personer runt om mig.




Livets stormar ger starka rötter

I natt har jag haft världens mest knäppaste drömmar. Tokiga men lyckliga, så det har varit bra drömmar. Blir till och från att jag kommer in i sånna här drömperioder då jag drömmer hela nätterna och kommer ihåg precis allt när jag vaknar. Men imorse när klockan ringde så kände jag mig inte ett dugg utvilad trots att jag gick och la mig supertidigt igår. Just då när jag vaknade och fortfarande låg kvar i sömnens dimma tyckte jag att det var en väldigt bra idé att fortsätta sova. Så det gjorde jag, och missade nu tandläkartiden jag hade i morse..

I går var jag ute och gick igen. Ska börja träna upp min kondition till där den en gång var. Så börjar lite lugnt nu med promenader de första dagarna. Började i alla fall gå bort mot Jonsbo, men är ju så himla tråkigt att bara gå. Så jag svängde upp mot skogen och kröp upp till Vindomsberget istället.
På tal om Vindomen så har pappa köpt motor till båten nu, så snart kan vi samla ihop till den där vattendagen som Lina, jag och Johanna har pratat på senaste året. Det kommer bli riktigt skoj; åka vattenskidor och ring, sedan åka ut till ön för att grilla och övernatta.
Ûbermyzigt kommer det att bli!

Saker som måste fixas idag är klipptid och klädbeställning. Min garderop ropar hungrigt efter mer att få i sig. Håret ska vi inte ens prata om.. Det behöver klippas och sedan måste något göras med färgen. Blev panikfärgning innan studenten då håret skiftade i de mest underliga färgerna. Resultatet skulle bli vanligt brunt i varrierande nyanser för "ett naturligt resultat". Det blev så mörkbrunt att det nog nästan räknas till svart. Sedan är allt i en och samma ton så jag ser ut att gå med peruk. Det behövs slingor eller något liknande! Har aldrig varit mån om mitt hår, men nu ska det börjas.

Gick ut på lite jakt på Internet efter en bild som skulle beskriva mitt hår. Kom in på någon häxsida och hamnade slutligen vid ett test på hur stor boknörd man är:
 


Nu ska jag skicka efter lite kläder och spänt sitta och vänt på att telefonen ringer; idag är ju första dagen på jobbet som budbilschaffis! :D

Midsommar

Lite seg på uppdatering, men har väl fått mera vettiga saker som ska göras så man inte har lika mycket fritid. Här om dagen var det i alla fall midsommar. Emil fyllde år också, så tanken var att alla skulle fira honom och midsommar ute på Ekön. Men redan från början så var hälften av alla emot idén och ville hem till Viken. Så ungefär lagom när alla har kommit och tält och presseningsbyggen var uppe så rev vi ner allt och packade in oss för att fara ner till Viken och packa in oss hos Issa och Josse istället. Vart väl en trevlig kväll, men med  saknad av midsommarkänsla. Luis bjöd på "små grodorna" hem i bilen och försökte lära oss andra turkvarianten på den. Viktigt att betona grOUWderna. sedan regnade det ju också så fanns ju några midsommarbitar som passade in.

Framåt tidiga morgonkvisten så blev det lite småtjafsigt så de flesta av oss kvarvarande promenerade hem till Lina och övernattade där. Vårat rum hamnade dock med en tuschpenna-monster inne i rummet, men som tur så slapp jag undan den. Morgon med frukt, sockerkaka och piggelin + en flaska kolsyrat vatten, smakade väldigt gott. Sen så fortsatte självklart förmiddagen med det traditionella skitsnacket ;) haha!

Sedan så blev det lite bilkörning som alltid är lika trevligt. Fick lägga ner den där drömmen om en pizza vilket kändes sorgligt, men hoppas på att det blir någon annan gång!
 
Sedan måste jag ju bara avsluta midsommar med att "Ett par röda converse måste vara drömmen". För det är väl så det är?


Dagen efter fortsatte med ordentlig middag, sitta och läsa på altan och ge sig ut på en tur med Splejdy. Samtidigt har jag kommit på världens roligaste grej. Finns det någon äventyrsglad människa som inte rädds nya utmaningar så säg till. Det kan bli riktigt skoj! Inte ens "kan", det blir det garanterat! Var ute och gick Knappekulla runt på kvällen och uppe på berget piper telefonen till och kommer meddelande om missade samtal från Luis för två timmar sedan. De var påväg ut till T-löt och jag blev lite ledsen över att det knappt inte finns mottagning här hemma. Men jag fick fortsätta min tur och såg massor av vilt ute. Säkert lika roligt det..  Hemma vid 23 och låg och försökte sova blandat med att läsa lite fram till 02 då jag slutligen somnade någon gång. Denna bok som jag har börjat på nu är nog säkert den första i år som jag läser. Skönt med tid.

Så blev mina midsommardagar, hoppas ni också har haft skoj! Nu ska jag gå och packa in frukosten och ta min dagliga gurkados.


Vild och obunden

Ingen vet vart de har mig, hur jag egentligen är som person och vem jag är.
Jag är vild och obunden och ingen kommer lyckas att tämja mig.
De som förstår mig är de som ser livet och lever i nuet.
Jag är vild och obunden.





Gör mig sällskap - om du vågar se sanningen



Roadtrip

Idag bar det av till Mantorp som sagt med Prillan och Revie. För er som inte är insatta kan man kort sammanfatta dom såhär;

Prillan: Ung, lovande, vacker, bestämd, självsäker och lite ego.
Revie: Gammal, olovande, ful, känslig, stark självkänsla och otroligt omtänksam.

Hon är bitchen som alla vill ha, han är klassens blyga snälla tönt som ingen ser.


Båda är två hästar som jag hittade förra året, Revie som en vanvårdad liten häst där hjärtat gjorde slag i saken till det köpet. Prillan hittade jag senare som hade alla förutsättningar men såldes billigt eftersom ett bolaget hade gått i stöpet. Så jag ägde 50% i båda, men förra veckan bytte jag mina 50 kvarstående i Prillan till Revie istället. Mina föräldrar var kraftigt förvånade eftersom det inte fanns någon logik i det hela. Men ibland måste man satsa med hjäratat och ignorera hjärnan. Idag var jag otroligt stolt över min häst som slog alla som pratat så myckt illa om honom HÅRT på näsan.
Han var fantastisk.

-----------------------------------------------------------

Hem sedan och bort till Alf om jobbet jag fick igår. Fick kläder, mobil, kort, full plånbok, bilnycklar och "personlig bok för proffisonella transportörer" om vilotid och sådant. Jag kände mig riktigt stor med massor av ansvar, men framför allt att de litade och trodde på mig! Sedan när Merce började förklara vägar till Eskilstuna, Piteå, Uddevalla och Larvik med rondell hit och dit, korsningar, avlastning och pålastning, underteckningar och allt sådant så blev jag liten som en lus. Roligt men svårt med mycket ansvar! Hoppas att det kommer gå bra i alla fall..

Är det någon som har otroligt tråkigt och vill med och roadtrippa i Sverige är det bara att höra av sig ;)

Sedan så ringde jag till Sandviks Spa idag också. Vet egentligen inte när jag kan jobba helg framöver. Är ju helgerna som man ska kunna unna sig, kan ju inte jobba alla dagar i veckan. Nu är det ju midsommar, sedan kommer ju Karnelbål (jupps, jag fortsätter säga så hur mycket folk än klagar. Jag gör mina egna namn; lev med det), sedan är det Vis och som jag fattar det så kommer det ligga på samma helg som semesterracet i år igen! Dålig planering av dom. Var ju på SR förra året så blir väl Vis i år då. Sedan ska vi väl försöka klämma in en klassträff och en utgång också snart. Skrev lite med paco-maco igår på msn, hört Gabbe och Stoffe svara i telefon och träffat Lina och Johanna. Mysan, Elin, Veronica och Robin vet jag inte ens om dom lever längre. Tråkigt. Hoppas endå att några kanske kommer till ekön imorrn.


Midsommar imorgon då som sagt och jag känner mig jätteseg på det. Vill helst bara ta ett tält och gå in till skogen. Sitta där och grilla och spela musik för mig själv. Men så kommer det inte bli. Jag ska till ekön istället och tälta där. Med bara 4 timmars sömn från i natt och en lång hård dag ska jag gå och sova nu. Stallet imorgon också.. Jobbigt, men blir ju tidigt ikväll i alla fall.



Movie night

Blev spontan filmkväll med Linis och Johanna idag. Kom inte ihåg vad filmen hette (som vanligt), men den var rolig : ) Blev dock mycket prat emellanåt så tog ett tag innan man kom in i den helt. Bra tjejjer det, hoppas verkligen vi fortsätter hålla ihop! Har insett att man verkligen har slutat skolan och att det inte finns någon "klass" längre. Tråkigt, tyckte om våran klass väldigt mycket. Alla törs jag mig nog på att skriva, mer eller mindre. Det skulle ha kunnat blivit riktigt bra, men det var faktist ganska bra på riktigt. Tror jag i alla fall.

Första veckan nu hade jag ju tänkt vara ledig. Idag tog ketchupen slut till makaronerna och jag insåg att jag måste ha pengar. Om jag inte vill fortsätta att äta bara makaroner utan någonting till. Det är faktist väldigt äckligt. Det är som att äta överkokta morötter utan smak och så får det konsistensen som jag minns från köttet - det bara växer i mun. Fick ju inte detdär jobbet med att pendelköra skrotet sedan.. Det var riktigt tråkigt för jag hade ju räknat med dom pengarna. Men fixade ett snabbjobb över dagen idag i stallet och fick ihop lite i alla fall. Sedan det roligaste av allt; jag har fått jobb. Och ni kan inte föreställa er vad!

Min pappas farbror Alf, som delar mina idolplatser med Robin, han stannade och erbjöd mig jobb idag! Skulle köra budbuss runtom inom Sverige. Vissa korta resor till Norrköping och Eskilstuna, men även längre uppåt till Norr. De skulle till Spanien nästa vecka nu och då skulle jag få sköta alla körningar och även fortsätta om jag var intresserad. Så jag ska sitta och roadtrippa runt i Sverige, pilotglasögon, sova i en hängmatta, McDrive och redbull för hela slanten.
JAG
haha, jag kommer verkligen gillat!

Jag som slutade skolan utan ett enda sommarjobb. Alla nästintill idiotförklarade mig och påstod att jag inte skulle hitta något. Nu har jag budbilskörning, jobb i två olika stall och ett spa som skriker efter massörer. Bara att välja och vraka : ) Jag kommer slita ut mig, men samtidigt smårik och komma härifrån. Jyppi! :D

Imorrn ska jag upp kl 05.00 och åka till Mantorp med två hästar för att köra ett pass med dom på banan. Prillan och Revie. Jobbigt men roligt. Sen en introduktion och ev körning till Norrköping för att känna på jobbet. Då hoppas jag att jag har fått ihop pengar til både mat och midsommar.
Midsommar föresten, tycker att folk kan dra sig ut till Ekön! Kommer bli skoj om det kommer bra folk. Jag har inget bättre på tapeten så jag åker väl dit. Hoppas att den nya väderprognosen om fint väder håller i sig bara!


Nu är klockan alltför sent - jag kommer vara totaldöd imorgon!

"Surt" sa räven

"Surare" sa Trollflickan.


Jag är verkligen i behov av en ny dator. Denna är totalt rasig, medans bror ska sitta med två nya som jag inte ens får låna. Här tar det 20 minuter att komma in på Internet, msn funkar inte, full med virus och tangenter som bara funkar om man hugger ner dom med armbågen.
Surt.

Nyss så blev amazonen såld också :'( Det är SURT! Hade inte råd att köpa ut sista delen samtigt som jag inte vill vara delägare. Har fullt upp med att betala av Guldbilen. Vill inte ha något som binder mig till någon på det sättet, när jag ska flytta ska inget samtidigt hålla mig tillbaka. Men det var en riktig mysfarbror som for hit kl 23 och kröp runt i 30 minuter. Han ville verkligen ha henne och kommer ta hand om Dotty.

Nu ska jag sova. Ska jobba imorgon åt Lasertool. Sitta och pendelköra skrot mellan Viken och Norrköping hela dagen. Går ju åt bensin, men tyckte själv att det blev bra betalt ändå. Säkert är det en dålig affär där de ger mig hälften mot om de skulle haft en annan till att köra åt dem.
Men jag får pengar och det gör mig glad :D



Smög in och skulle låna en av Patricks datorer när han var ute förut. När han kommer in och ser det så går han in på mitt rum och häller ut två stora svarta säckar som jag har samlat ihop till "släng" när jag har städat rummet. Det var riktigt surt, för nu är det typ bara att börja om. Hatar dethär jävla danska humöret! Ibland blir man bara helt vansinnig på småsyskon!


Surast.

Hardest Goodbye

Vet inte om jag är lite knäpp, men tycker Bambi är så sorglig och fint.
Jag vill se Bambi 2!






Igår var jag ute med Revie och red tills klockan 23.30 eller vad klockan nu blev. Skippade sadel, bett och alla remmar. Var första gången jag red barbacka på han och eftersom han inte är så van med ridningen så var det lite moppsigt innan vi väl kom iväg. Hade bara ett grimskaft om halsen, men efter ett tag så gick det så bra att jag även kunde skippa det, och det blev världens underbaraste ridtur. Denhär känslan av samspel utan några krav.
Förståelse utan ord.
Känsla som inte går att beskriva, den måste upplevas, och när man väl gjort det är man fast.

Blev en tur ner till våtmarkerna. Det var sådan stor fullmåne att man nästan kunde föreställa sig värmande strålar mot ryggen från den. Men den enda värmen som igentingen fanns var den som fantasin skapade och den som Revie strålade ut. Vi såg flera djur på både nära och långt håll, men de stod stilla kvar och fortsatte att betade. Så fridfullt, och jag tänkte "det är såhär det ska vara - detta är det som är rätt". Vi red runt och kom fram till några andra hästar som gick i en hage. Som nykastrerad hingst så kom lite temperament fram i Revie. Smidigt började tackta på stället och känslan blev som vi flöt fram i en perfekt passage. Det är då det kommer, när det får växa fram naturligt.

Jag lät han hålla på.
Slappnade av och lät mig få följas med i denna vackra dans som växte fram
.
Jag kände mig friare och lättare än på länge;
- med Revie, naturen och dansen under månen.



Nu är det över ett år sedan han kom, och jag kunde aldrig drömma om att det skulla gå så bra som det har gjort. Det är sådant här jag vill göra; hjälpa och påverka. Bjuder på en gammal bild på en häst som jag hittade hos en bonde, en apatisk, avmagrad liten hingst med en vikt som låg på hälften vad den skulle, full med löss och mask. Idag är han fullt frisk, störst i stallet, lycklig och mattes lilla hjärtegull.
Detta är Revival ""Revie" Brew.

Djupet - över ytan

I tried to be someone else
But nothing seemed to change
I know now, this is who I really am inside
Finally found myself
Fighting for a chance
I know now, this is who I really am.


Bror och jag snodde bilen och for till Viken och köpte godis förut. Väldigt roligt och gott. Lite olovlig övningskörning från passagerarsätet blev det också, vilket inte var sådan lätt nöt att knäcka som han trodde :) I alla fall så hittade jag min gammal skiva från 30STM i pappas bil som jag inte har lyssnat på hur länge som helst. Blir alltid ledsen och skönt arg när jag hör den musiken, tyvärr brukar det inte vilja ge med sig sedan. Är nog egentligen inte alls min "stil", men så fina texter och känsla. Good shit!

Är det inte skönt när saker och ting återgår till så det ska vara? Livet återgår till dess vanliga inrutade vardag och allt flyter på som vanligt. Vanligt. Inget utstickande, pirrande och annorlunda. Ibland är nog det bästa att saker och ting sker som de gör. Ödet som vägleder oss. Försöka radera och skaka av sig. Ibland funkar det med att bara stoppa undan det. Djupt långt in inombords. Men hur djupt man än begravet det så finns det samtidigt på ytan. Som ett flöte, som stiger upp direkt det hamnar under vattenytant.
Som ett flöte.

"Såren på ryggen från hans kniv var fortfarande allvarliga och det skulle dröjja länge innan de skulle läka igen.
Hon kände inget.
Hon kände allt"

Jag behöver börja jobba eller något nu! Att bara sitta hemma som jag gjort domhär sista dagarna sliter ut mig! Inte göra något aktivt utan istället så snurrar hjärnan konstant. Ska ringa upp till Sandvik i alla fall och sedan fick jag tips om att jobbet jag hade i Gusum förut skulle bli ledigt igen! Det var ju väldigt jobbigt och man fick alltid jobba över utan ersättning, men några dagar i veckan kanske och sedan Sandvik ibland skulle ju bli perfekt. Fick förfrågan om att sommarjobba i stallet också, men tror jag tackar nej till det. Några dagar i veckan där också kanske, men inte mer. Måste ut och få kontakter.

Vill börja ha en avslutning på inläggen. Hej-då-dåre eller Pusshej - vegopastej är utslitna.
Tips på något nytt?

Maddes humor- Love hurts var på trött flumhumör så är det superskoj! :D


Patricks humor- ehh? sjukt enligt mig :S


Ja, vi är väldigt rastlösa! Städat rummen, garaget, cykla bakhjul, moppetrip, tränat 2000 ggr och tittat på minst lika många youtube-klipp.

Nicest Thing

Igår togs studenten vilket firades ute vid Grännes grillen med Johanna, Stoffe och Luis. Den planerade studentfesten hos Lina ställdes in vid 9 på kvällen eller något, vi fick inte komma i alla fall. Så detta blev väl det bästa av situationen. Men med en skola som är ett skämt så är det väl inte lustigt att även studenten ska bli det. Men vi satt där ialla fall och eldade, drack och snackade skit. Trevligt. Sedan var det dags för att sova, och allvarligt; - jag har aldrig hört några snarka så himla högt som Stoffe och Luis gjorde! Herre min gud! Men jag somnade väl till sen också såsmåningom.
Totalt sett så tycker jag faktist om min student ganska mycket på flera punkter. Bättre än förväntat ändå!

Idag skulle vi ta tag i studentfirandet istället och åka in till Linköping. Lika lyckat som allt annat, och jag var off fortfarande, därför har jag varit hemma hela dagen. Sovit, druckit vatten och gjort en väldigt god kladdkaka som jag äter nu. Imorgon hoppas jag istället på en vanlig bra Hugoskväll om några ska dit in. Dags att lämna studenten bakom mig med en glad min och istället blicka framåt mot det som väntar.

Nu måste jag få tag i jobb och den fixa till 10 årsperiod som ligger framför mig. Kommer säkert bli så att jag jobbar på ica, hyr en skabbi etta i Viken, ensamstående med 7 oplanerade barn och med ciggen hängandes i mungipan och flaskan i högsta hugg. Mardrömmen.
Vill komma iväg och få igång ett liv. Jobba mig upp och bli något. Fick en kommentar idag som verkligen värmde, men samtidigt insåg jag något. Nej, jag kommer aldig kunna bli något. Jag kan gapa över mycket, men när det väl gäller så kommer jag aldrig att ta insiativ till att ta tag i något. Våga sattsa för att vinna stort med osäkra kort är för riskabelt. Jag är bara en feg glidarunge när det väl gäller. Varför och när blev jag så? Jag vet att det är okej att misslyckas, men det känns ibland som om det bara gäller alla andra och inte mig. Jag måste hålla skenet uppe för alla andra, stark och stadig.

"I wish that you knew when I said two sugars,
Actually I meant three"

STUDENTEN!!

:)


Studentmiddagen

Jag fick ett plankat, en timma innan utspringet hämtade de ut den :)

En favorit, Kines-Johanna är bland de bästa!


Fredrik, Louise, Bowbow-Mini-Bruce, Conny och CP-Madde

Detta kort blev att kämpa för! Men kameran kämpade på :) Stoffe, me och Luis :)

Raggar-gänet!


Nånstanns, någongång, så växte bror om mig och smalnade av..





10 p. till dessa bilder, Gabbe och resten står Johanna för :)







För vi har tagit studeeenten! Fy faan va vi är bra!
Tycker så himla mycket om er alla <3 All love to you babes and boys!!

3 år, varav detta sista nog har varit det bästa i mitt liv! Sorgligt med alla som man troligen inte kommer hålla kontakten med, men glädjs åt fler som jag inte kommer släppa! Nu väntar framtiden, och jag kommer fortsätta ta med mig flera av er i den :) Nu börjar livet! Kollar i mössan just nu, allas kommentarer får mig bara att lé, - tack alla!

Onsdag, 1 dag kvar

Imorgon tar vi studenten. Tyvärr så känns det inte alls så roligt lägre. Alla som man inte kommer hålla kontakten med och ovissheten för vad man ska göra i höst. Jag vill bara kidnappa alla och förvara dom i källaren ett tag framöver. Men blir nog bra, dom som uppskattar varandra fortsätter väl ses och så kommer det bli så mycket mer tid till allt och alla andra. Men skulle vilja ge alla något som minne, men har inte pengarna till det. Har köpt till två, till dom andra får man väl knyta band och ge ett kort till eller något. Hoppas i alla fall på att man får något gosedjur, typ barndomsdrömmen :)

Idag så bröt paniken över klänningen ut totalt! Älskade den först, sedan har det bara kommit mer och mer att jag inte gillade nederdelen. Så idag så köpte jag en vit fodralkjol att ha över. Skorna och smink indandlades också nu dagen innan, samt "alla" presenter. Bra planering och förberedelse Madde!
Sörping tog studenten idag också och hade så gärna viljat komma och tittat! Men var tvungen att fixa allt detta och så var jag och Johanna och köpte till lärarna, men; GRATTIS TILL ER I ALLA FALL! och förlåt.

Annars hände en liten rolig sak idag!
Var så att vi var ute i Hannes vid Marias hus och som sagt handlade vi paket till lärarna. På hemvägen tänkte jag åka genom älgerum och skogsvägen till västertyserum. Åkte den hela vintern till Gusum genom Grönstorp med moppen när jag jobbade. Var tvungen att gå upp fem varje morgon och sitta och knata på dendär lilla vägen i overall och full mundering. Den där DT:n stannade också alltid eller strulade på annat sätt. Så tyckte det skulle vara skoj att ta den vägen med en fungerande bil, samtidigt som småvägar alltid är kul :)

Sitter och skuttar med bilen och kan ni gissa vad jag ser då? Det ligger ett TRÄD över vägen som inte går att komma förbi! Jag får backa över 3 km tillbaka innan jag hittar ett ställe där det går att vända! Trodde aldrig att jag skulle hitta något ställe och började sakta få lite småpanik över det. Tur att man har fått träna på backningen när man ska klura sig ut från garageplan här hemma! Haha, så, hur många har backat över 3 km mitt ute i ingenstans på mini-väg? Inte många tror jag.
Status-stämpel på det ;D


Jag kom fram till att bil inte passar lika bra på den vägen som en moppe hade gjort. Blev tillbaka och E22:an till skönero och skogsvägen hem därifrån istället.

Nu ska jag färga håret, vilket inte har blivit gjort tidigare. Lägga ansiktsmask, fixa ögonbrynen och allt sånt annat som jag aldrig gör annars. Sedan lägga mig tidigt, fixa iordning mig imorgon, åka till Lina vid 9 och lämna bilen. Sen blir det champange(moserat vin)frukost med jordgubbar hos Gabbe innan det blir frukost vid Davidssons. Efter det är det sporthallen som gäller eftersom kyrkan tydligen har rasat in, raggarbil och hem för att äta. På kvällen vet jag inte vad som händer, troligen ut till Lina. På fredag så blir det i alla fall till Linköping eftersom dom tar studenten då!

Måndag
Tisdag
Onsdag

STUDENTEN!

En medlem av en flock vargar lär sig att yla

Det går inte att beskriva känslan jag har inom mig,
plural: känslorna
Det är någon sorts tomhet, ensamhet, längtan,
lycka, hjälplöshet, sug och förundran
Allt i en blandat kompott,
potpurrit av min själ.

Platsen är inte obesökt,
här har jag varit förr,
men jag trodde aldrig jag skulle åka hit igen.
Inte nu.

Mörkret, det är vad som äter mina känslor inifrån och ut.
Det är mörkret som gör mig tyst och tillbakadragen,
jag förändras från mig själv till någon annan under mindre än ett andetag.
Vi mår bra,
det gör vi,
mig och jag.

Musiken.
Det är musiken som gör det.
Kylan, mörkret och vintern.
Den gör att jag blir som hög av lugn musik,
en gitarr och en röst.
Hård musik. Skrik och slag.
Tårarna vill komma, men jag har inget att gråta för.
Jag har allt att gråta för.
Värmen vill jag ha, men jag har inget som håller mig varm.

Bara du. Dig och du.
Leker gör man inte med liv.
Lekar är nöje - för barn på en annan nivå; precis som du.
Aldrig,
ALDRIG -
har någon skadat mig som du.
Aldrig du.

Vintern ligger bakom allt,
mörkret är medhjälparen.
Jag älskar mörket.Ta mig till ljuset.
Älskade mörket. Fara. Spänning. Skrik och slag.

Ge mig då något att lämna.
Igen.
Gå härifrån.
Bara gå din väg.


Läst igenom gamla lunarbloggar nu i brist på annat.
Många minnen, goda som onda som kommer tillbaka. Detta inlägg satt mitt i prick. Nu år det klart och avslutat, redo att kunna se i backspegeln utan att fastna där och köra av. Punkt. Ett kapitel har nått sitt slut och jag är nöjd. Framtiden väntar och historian ligger bakom, precis så som det ska vara.

Tisdag, 2 dagar kvar

Igår var det eldning och tältning i Grännes. Min bil var proppfull i baksätet av tält, sovsäckar, liggunderlag, kuddar och allt annat skit som aldrig städats ut. Sedan så hade jag fullt med ved där bak - precis så som en camparbil ska se ut! Var lite segt, men framåt natten så roades vi som var kvar av Johanna som inte gav upp :) Tältning; jag fick ligga mitt i skarven mellan två liggunderlag och dela kudde med Lina och Gabbe, jag hade med saker men de kidnappades av någon annan. Massor av smickrande kort togs under hela kvällen också! haha, så grymt fula vi är allihoppa!

Morgon; jag, Lina och Johanna gick ner och spelade beachvollyboll medans grabbarna smet hem. Var trött som aldrig tidigare tror jag! Sen så gick vi tillbaka och skulle hämta sakerna och packa ner tältet.
Tältet hittar vi i 2 delar, det ena 20 meter längre bort uppe i en buske. Pojkar som tror sig vara karlar, och att de skulle kunna lyckas med att sätta upp ett tält ordentligt ;)

Nu har jag ont i ryggen och ska sooova!


Måndag
Tisdag
Onsdag

STUDENTEN!

Måndag, 3 dagar kvar

Yttligare en av dessa överhettade dagar. Skönt, samtidigt inte. Jag har alltid haft lite svårt med värme, speciellt då jag ska sova eftersom jag vill ha riktigt kallt i rummet. Så varma dagar ger min ännu svårare att sova samtidigt som jag har ganska lågt blodtryck. Detta brukar leda till att jag har problem med att jag svimmar titt som tätt. Detta var en sådan dag då jag mellan 10 och 14 har bara korta minnen mellan köket och sedan så hjälpte Patrick mig till sängs igen där jag tydligen slocknade direkt. Vägen däremellan ska jag tydligen svimmat flera ggr och fått med mig glas, stekpannor och filékniven i fallet. Kort sagt, jag har jävligt ont i bakhuvudet nu. Så nu blir det altan eller studdsmattan fortsättningsvis. Förstnämnda ikväll då jag inte tror att jag orkar gå längre.

Sen så kom föräldrarna hem idag. Patrick och jag hann precis städa undan, suga upp det värsta och stänka lite medel på mattorna så de luktade som golvet var nytvättet. Precis så det ska gå till. Sen hade jag och pap en 2 timmars låg diskuession om framtid. Var ganska lugnt i början, sedan spårade det ut igen som vanligt. Alltid. Tror jag vet i alla fall hur jag ska fixa det, ska ringa till Sandvik imorrn och sedan gå till arbetsförmedlingen. Så får vi se :)

Imorrn, oj vad klockan blivit mycket, senare idag är det så ska vi åka gocart i klassen! Skoj, hoppas på att jag utklassar de andra ;) Skulle behöva köpa batterier så man får några kort på alla nu. Känns tråkigt, kommer sakna flera. Tror nog dock att vi är flera som kommer hålla ihop och fortsätta umgås - hoppas i alla fall! Sedan så vet jag inte om det blir tältning som planerat eller om det blir efter vollybollen. Hoppas på imorn i alla fall!

--------------------------------------------------

Gocarten var superrolig. I mitt heat så var jag den som körde snabbast i kvalet, totalt så låg jag tvåa efter första kvalet - 5 hundrader efter Elin. Kom till A-finalen och fick sedan en annan bil och då gick det inte alls. Bromsarna tog direkt och jag snurrade 3 ggr. Tråkigt, men får skryta med kvalet så länge. Sedan blev det Mc´D innan hemfärden. Johanna hade med sig kameran och vi kollade igenom de senaste dagarna. Flera fina kort från Hugoskvällen i torsdags som jag ska sno av henne och dela med mig av, sedan gick filmen när Lina får spindeln i örat runt bilen några gånger, haha.

Nu så ska jag färga håret som blivit alldeles för ljust nu. Hatar guds skämt med min kombination av hårfärg och ögonbrynsfärg. Sjukt. Sen så blir det att åka ner och kolla på fotboll hos Melkes. Döööskoj, håller på att gå under - så mycket längtar jag :P Men sen kommer det roliga då det blir tältning i Grännes. Jej :)


Måndag
Tisdag
Onsdag

STUDENTEN!

Livet förändras

Sitter just nu i brors rum vilket är det enda platsen i huset som det är lite lugnt och skapligt svalt. Resten av huset är ockuperat av en drös killar, deras datorer och varenda eldosa i som de hittat i huset. Stolarna som finns är det inte många kvar av, fick tag på TV:pallen förut i alla fall när jag skulle äta. Lite roligt och se vilka olika beroenden man har här i livet. Aldrig att någon av dessa frivilligt skulle ge upp något av det där, men så obetydligt det är egentligen.

Denna familj är helt uppsplittrad och alla drar åt olika håll och ägnar sin tid åt sitt. Det som skulle betyda något skulle vara varandra, fotona som ligger trasiga och intryckta i något skåp, filmer, traditioner, måltider, släkt och sånna saker. Det har aldrig funnits någon gemenskap, vi är alla del av ett fnasigt släktträd som efter år av misskötsel bara faller samman - gren för gren faller till backen och slår en egen rot. Tycker detta är så tråkigt. Inser detta bara mer och mer nu inför studenen, då ingen kommer att komma. Patrick kommer i alla fall och jag tror att mor och far kommer. Hoppas i alla fall, annars är det ju nästan till och med pinsamt. Vill inte heller att någon annan ska komma av ren formalitet för att "det ska vara så". Allt är si himla falskt.

Jag vill ha en varm kärleksfull familj och släkt där alla verkligen bryr sig om varandra och där det går att prata. Det gör det inte här, känslor existerar inte. Vara ledsen är tecken på svaghet, värme och kärlek är ett skämt och glad är man bara över sig själv eller andras misstag. Allt handlar om att vara störst, bäst och vackrast. Ytan är det viktiga och det enda som har betydelse. Allt ska se bra ut och det dåliga ska ingen bry sig om eller lägga sig i. En ren bubbla av fantasivärld. Men alla vet att bubblor är genomskinliga och allt ses av dom utanför..

Vill flytta och börja leva. Komma hemifrån och prova vingarna.
Pluggar jag vidare finns det ingen möjlighet till det utan att sätta sig i världens skulder för studielånen. Jag har varken lust eller råd till det. Vill nog inte plugga heller. Bara hitta ett jobb och få en inkomst. Köpa den där jävla bussen och dra på Ölandstrippen i sommar. Sedan kanske en resa till Irak och hitta en lagom skum läkare som kan operera ut några ej livsnödvändiga organ, åka till USA och sälja dem, bli rik och göra näsoperation och sedan tillbaka till Sweden igen.
Livsplanen?

Många andra tankar som snurrar också. Sånna som inte fanns där på det sättet förut men som bara har dragits med av andra. Vet inte vad och ska därför inte gå in på det. Känner mig bara helt flum och idiot. Kan inte fatta att allt bara kommer ta slut, samtidigt som allt kommer börja nu. Studentångest? Studentlättnad?


Vad vet du om solen, 
förrän nån släckt alla ljusen?


Förrän nån släckt alla ljusen.


Vem är jag och vart leder min väg?

.

Det är så jag önskade att det var.

Porr-Madde och Skabb-Lina

Det är så det har vart idag. Lina är skabbig med fettknölar på hälarna, blåsor på ögonlocken och spindel i örat. Sistnämnda gjorde min dag! Var så att vi låg och sola när Lina bara börjar löpa amok och skriker att hon har något i örat. Jag kollar och där inne sitter en spindel!!
Och den ville inte ut..
Johanna har film på allt, och så otroligt roligt nu i efterhand :D Den som ser Lina måste från och med nu säga "Spindel-öra" eller "Skabb-Lina". I alla fall de närmaste dagarna :)

Nu är jag trött och ska sova. Ladda inför imorgon då det blir Palace. Johanna och jag har bara lite problem med att vi inte har någon förfest och jag har ingen dricka än. Men löser sig förhoppningsvis. Mamma och pappa är ju bortresta och jag ska ha stallet, vilket ställer till lite problem också. Men Patrick ställde upp och kommer ner och hämtar mig på fredagmorgon på moppen så jag kan komma hem och släppa ut hästarna ifall inget bättre alternativ dyker upp. :) Johannas Jimmy var visst inte så pigg på att åka hem med mig.. Tur med en snäll bror!

Idag blev det lite spontanprat om fredag, ifall ví skulla ha lite grillkväll här hemma några stycken. Skulle vara mysigt med lite lagom, vill ha det precis lika lagom som spökkvällens roligheter. Får prata igenom och se hur det blir.








Jag vill bli hel igen.

Färdigt! Nu börjar det roliga

01.30 - 4.30 gjordes de sista resterna. Nu är jag redo!

Slapp dag idag med sol och bad med Lina och Johanna. Imorgon blir det skolbio, sedan sol och bad och vidare in till stan och handla kläder. Skulle behöva ett busskort, men alla är ju i behov av sina egna. Jobbigt. Sedan på torsdag så blir det utgång när alla i Norrköping tar studenten! I helgen så är mor och far bortresta och jag ska tillbringa min tid med att se till att Knappekulla inte rasar samman eller att bror svälter ihjäl. Fick frågan här om dagen på hur man lagar mackaroner; IQ - badboll.


Lite tar solen i alla fall :)


Nu ska jag sova ifatt lite och fortsätt min felvända dyngsrytm.

Fixade ny skiva igår som jag bara älskar!
Bli avundssjuka.




Åhhhh!! Armageddon ikväll! <3


Glass hos tandläkaren

Det är väl den rätta kombinationen?

Idag skrev jag ett prov, lekte och åt sedan glass. Började dagen med alltid lika trevliga naturkusnkapsprov. Gick riktigt piss dåligt men flörtade till mig ett bra betyg av Åke i alla fall. Skönt med en förstående (ärligheten redigerar: lättövertalad) lärare.

Sedan så gick vi bara och drönade hela dagen. Lina och jag körde inte nudda golv i klassrummet, men det slutade tvärt när Lina bara satte sig på bordet och sedan inte ville förflytta sig. Sedan körde vi snurrbattle på bordet som gick lite sönder. Jenny (lärare) kom när vi höll på men sa inget. Antog att hon precis som vi tycker att under studenten ska skolan förstöras. Sedan blev det ritlek - ni skulle sett min as-snygga hamster! En klar 10 poängare enligt mig :)

Sedan så rånade vi massagekassan och köpte glass för det vi hade kvar där i. Precis när jag börjar äta min glass kom jag på att jag skulla vara hos tandläkaren 13.50. Klockan var 13.45.. Så jag skenade på med min glass, försökte äta i farten och kan säga att mitt vita linna var supersnyggt när jag väl kom fram, precis på minuten. In på toan och gurglade tänderna och ner i stolen. Även denna gång inga hål, men var början på. Så kan ju slå vad om att de kommer bli aktuellt att laga precis när jag ska börja betala själv. Jag slutar nog gå till tandläkaren efter jag fyllt nu.

Nu ska jag ner och tvätta guldbilen som har förvandlats till en gulbil efter alla pollen. Full med fågelskit är den också. Annat som är väldigt irriterande är att en högtalare är spräckt. Det känns det som jag redan har skrivit här. Men den är det i alla fall, men med tillräckligt hög musik så hörs det inte. Riktig raggarbil ska det väl vara?

Imorrn sedan så tror jag att det blir att åka ner till Grännes med klassen (?). Några av oss i alla fall. Lite turbulent är det. Men, inte lägga energi på det. För..

JAG TAR STUDENTEN!

RSS 2.0