Come and save me, come on down from that hill

... tick, tack.
Tiden går, men vi står fortfarande kvar och trampar vatten.

Tick, tack.
Tick, tack...

Det finns ingen poäng i att vara fri

Just nu ser allt lika nattsvart ut som en grotta utan slut. Varför är saker så svårt? Jag börjar fundera på om jag gjort fel med jobbet. Jag borde kanske ha åkt till Skåne. Kommit bort från allt. För just nu så gör allt som finns här mig så himla pissless så det känns jobbigt att bara vakna om morgonen. Okej, jag kanske bara har känt såhär dom sista två timmarna, men det kommer stanna kvar. Det är lika tydligt som nattens stjärnor. Så kommer det vara tills jag får komma bort härifrån.
Jag får ingen syre. Jag kvävs.

Måste härifrån, måste härifrån, måste härifrån.
Måste hitta hem!

I wish


Jag är så borta i Angus och Julia Stones musik just nu, vilket ni säkert har märkt här på bloggen. Suck... Fina videos gör dom också. Och fina låtar. Sen så har jag lite problem med Julias väldigt speciella röst, men den blir bättre. Önskar bara att det fanns lite mera att komma över. Men annars så får man väl ge sig och lägga ut lite pengar på det.
Bra är det i alla fall om man är på sånt humör.



Varning för att detta kommer bli ett inlägg som är så meningslöst att det blir irriterande. Bryr man sig inte kan man sluta läsa. Är man nyfiken kan man fortsätta. Men det kommer bli långt, för jag har inget kvar som jag kan göra, förutom att skriva. Framtid, mina drömmar som inte låter mig sova, vill-ha-saker, vill-göra-saker och sådant.

Om en vecka kommer jag ha kommit hem från min första dag på jobbet. Jag kommer vara helt slut, hata min nya arbetsgivare, inte kunna sova. Morgonen där efter kommer bli en ny vändpunkt. Risken skulle nog kunna finnas att jag bara struntade i att gå upp när klockan ringer 05.00 och meddela dom att jag inte pallar detta. Men jag tror att jag kommer ta den andra vägen. Faktist tror jag att JAG, den värsta morgonmänniskan kommer gilla jobbet och slutligen vänja mig vid tidiga mornar. Men det får vi se.

En sista vecka och det känns nästan som livet kommer ta slut efter dessa sista lediga dagar. Jag vill göra massa saker. Åka till norr, hoppa fallskärm, resa, shopa och festa. Men livet kommer ju fortsätta, bara att det blir lite ansvar och pengar. Men troligen kommer jag sega mig igenom denna vecka också, sedan i helgen så får det bli något. Men måste fixa novemberdoppet också. Har ju slagit vad om att jag ska bada året ut, minst en gång i månaden. Det måste jag palla.

Men som sagt så hoppas jag att jobbet kommer funka. Sen så kanske man blir där några år, vem vet. Sen så funderar jag allvarligt på lumpen. Med det beror på hur livet ser ut då så klart. Kanske har man träffat någon, skaffat grejjer och bara allmänt bundit upp sig i ett liv. Annars kanske man är ute på någon jorden runt resa eller så. Man kanske inte ens lever, men det märker man. Men just nu känns dom alternativen ganska avlägsna och då måste jag ju få fart må mig igen. Då blir det nog att hoppas på att man klarar uttagningen och sedan åka ut i världen på utlandstjänst för att hjälpa.

Jag vill faktist hjälpa människor väldigt mycket. Göra skillnad. Det är något som bara växer i mig, troligen för man har blivit mer medveten om hur världen ser ut idag. Det är verkligen bara så otroligt jävla sjukt att jag blir explosiv-arg. Men ändå gör man inte mera för en förändring. Jag skulle ju kunna försöka så mycket mer, men det gör jag inte - precis som typ alla andra. Varför? Svält, klimathotet, djurhanteringen, fattigdom, sjukdomar. Allt. Jag ska ge mig själv som födelsedag/julklapp att ge bort 10% av det jag kommer tjäna ihop. Det låter snålt med bara en tiondel, men jag har räknat och jag kommer inte få loss mer när jag har betalat försökringar, skulder, mat och pollen. Men lite är ju alltid något.

Förutom om framtiden så har jag andra drömmar - nattdrömmar. Det går i perioder det där, precis som mitt sömnbehov. Ibland så behöver jag bara några få timmars sömn och det är när jag är inne i en "icke-dröm period". Men nu har jag vart inne i den andra perioden ett tag. Och det är inte kul. Jag drömmer så jävla mycket att jag är ständigt trött. REM - sömnen heter ju det tillstånd man är i när man drömmer, och då är hjärnan lika aktiv som när man är vaken, så därför blir man inte lika utvilad. Men jag drömmer oftast inga mardrömmar eller så. Bara saker som inte spelar någon roll.
Det som är lite kul är att vissa av drömmarna typ är som en serie, eller man skulle kunna göra en serie av den. Vi är 5 personer som alltid är med, och över lag alltid gör samma saker. Paco-maco är alltid ledsen. Typ bara står och tjuter i något hörn hela drömmen. Inget hysteriskt gråtande utan bara sorgset hucklande och snörvlande. Helt okontaktbar är han och ofta har han någon gammal gumma runt omkring sig. Lina är också med, och alltid värsta bitchen som är jätte elak mot mig. Elaka kommentarer och handlingar. Jävligt lång är hon också i drömmen. En riktigt sådan här chefbrud som ser ner på alla och saknar hjärta. Johann är också med, och han är också dum. Inte samma dum som Lina, hon är liksom kylig och översittande. Johann slåss istället. Vi bråkar alltid, slåss och skriker hela tiden som två bröder i 7-års ålderns där den ena har haft sönder den andras leksak eller något. Sen så är det Amanda Landstedan som är med. Hon är lite av en birollsfigur som alltid är med någonstanns i bakrunden. Typ bara springer runt och bara är allmänt knäpp eller något. Tar grejjer och äter upp och sådär.

Så, ni och sen jag då är huvudpersonerna i min drömserie. Sen så brukar det alltid vara massa andra personer med som jag känner och massa Vikenfolk. Men det som är lite sådär typiskt för drömmarna är att alla är oftast tvärt om mot vad jag egentligen tycker att dom är. Luis är liksom alltid glad, Lina världens omtänksammaste och Johann är typ den sista människan jag skulle kunna tänka mig att slåss med. Fast Amanda å andra sidan brukar väl vara en liten knäppis ;) Men inte så mycket som i drömmen, då är hon typ väldigt cp-knäpp. Så er brukar jag tillbringa mina nätter med och vi hittar alltid på tråkiga och vanliga saker. Bord göra något kul och spännande istället.

Annat är att jag har spanat in ett par skor som jag verkligen vill ha. Men jag vet hur det blir, jag köper på mig massa billiga pums och sådant och sen så använder jag dom aldrig. Jag har bara ett "ha behov" efter dom. Tänker verkligen använda dom, men sedan när det börjar dra ihop sig så tar jag dom vanliga skorna. Måste ändra mig. Eller, jag måste bättra mig. Men jag får inte köpa dom. Tänker inte tillåta mig. Om det inte blir rabatt eller prissänkning. Eller om egot får som det vill.. Har ju egentligen inte råd, så det är bättre att spara till dom riktiga drömskorna istället. Men dom är ju väldigt "bad sweet". Passar mig alltså ;)



Sen har jag fixat datorn så man kan bränna skivor nu! Efter att ha haft samma skiva i bilen sedan maj eller något så bränns det för fullt. Mest har det bara blivit depp och tjutarskivor än, blir på sådant humör om kvällarna när allt bara stannar av och blir lugnt och stilla. Jag lider ju verkligen av damp eller något tror jag. Men mjukismusik är mysigt.
På tal om ingenting.

Who knows why the love you need..

.. always will pass you by.



Jag vill göra något. Vad som.

Typ åka och bada eller något. Undrar hur kallt det skulle vara, vem som först skulle komma i. Sen dricka varm o´boy och fort in i en varm bil och åka en sväng. Sådant får jag lust att göra såhär framåt kvällningarna, speciellt dessa med fullmåne och klara stjärnor. Det måste vara månens fel, den gör mig skev.

Finns det någon tillräcklig tuff levade varelse som man kan lura med på det?
Det tåls att fundera på.

I'm in the middle of nothing, and it's where I want to be

Gräv ner mig i ett hål och spotta sen på graven. Eller, jag fixar det själv.
Bry dig inte.
Fan!




Jag hatar förbannade jävla biljävlar som bara bråkar som om dom fick betalt för det
. Guldbilen är verkligen en dum biljävel. Idag, precis som resten av veckan hatar jag han. Jag har inte krävt något av honom sedan helgen som var. Och när han inte har behövt göra ett ända piss på en hel vecka så ska han bara ramla sönder när man vill använda den till det som den är skapt för.
Just nu kan ni köpa en väldigt billig bil.

Ett dygn har gått, men ingen energi har kommit. Har det inte varit bilstrul så har det varit annat tekniskt som rasat sönder. Jag vill verkligen bara skrota allt och sätta mig i en stuga någonstanns. Hämta vatten i bäcken, elda med veden och skjuta sig en älg att äta. Så himla skönt och smidigt. Jag skulle liksom klara av alla saker utan behöva be någon om hjälp. Jag skulle vilja byta ut byggnader mot berg.

Måste bara tillägga en kul grej för er som har missat det. Jag har fått jobb. Det behövs firas. Blir mer prat om det någon annan dag, nu borde jag sova för det blir en tidig morgon imorrn. Igår hade jag verkligen många planer för att jag ville skriva ett ordentligt inlägg. Dom dog. Kommer väl efter helgen. Det var verkligen något viktigt som jag bara var tvungen att ha med.. Kanske kommer på det sen. Jo, tror att det va att jag måste påminna om att jag snart fyller år, och det är en fredag. KUL säger jag på det! Jag är faktist barnslig nog att börja nedräkningen såhär över en månad i förväg. Men tiden går fort! Har en riktig bra idé vad jag ska ge mig själv. Är nog inget som ni tror, men ni får reda på det imorrn eller nått.

Måste sova.
Måste sluta drömma.
Måste sluta tro på lögner.

Whats the point of even asking?

Jag har massa att berätta. Men jag orkar inte skriva och dela med mig. Gör det imorgon eller nått. Kommer ett musik-klipp istället för det var väldigt länge sedan. The Republic Tigers släppte ju sin debutskiva i Sverige igår. Helt okej tycker jag. Varken direkt mer eller mindre. Hade tänkt en helt annan video egentligen, men då måste jag förklara och få ut lite ilska. Tar det imorgon när krafterna på påladdade.




We drink our wine, and wonder why we're really here.
Whats the point of even asking?
We take the good and bad
And make the best of it.

You know you got to help me out

Ni ska veta att detta är ett inlägg jag kommer få kämpa för. Orka skriva blogg, så patetiskt och meningslöst. Men jag kommer göra det ändå. Jag har helt enkelt inte vettigare saker för mig att göra.

I natt kommer jag få kramp i benet. Jag känner det redan nu. Efter 10 timmars körning med hästtransport, då man måste pressa full gas hela tiden för att bilen ska orka hålla sina 110 km/h så är det väldigt tydligt att det kommer bli så. Jag kan inte bara hålla full gas, utan måste verkligen köra benpress i tron på att pedalen nog ska gå och få ner lite till.
Dumma, dumma Madde.

Okej, nu ska vi reda ut gårdagens, nu raderade inlägg. Antar att dom som läser är samma personer så ni vet ju vad det gällde. Problem. Vad är inte problem egentligen? Det blir väl vad man gör det till, och jag gör väl då problem av oproblem helt enkelt. Jag har efter massa sökta jobb nu fått 3 svar. Jag vet inte vad jag vill, men första personen ska jag åka till imorgon och prata med.

Jobb alt 1 som ska utforskas närmare imorgon är i Hälla utanför Sörping. Är en travtränare där som söker hästskötare. Kommer bli massa slit, långa dagar. Samtidigt är det nära och jag kan fortsätta hålla kontakten och umgås med dom här. Det känns bra. Men han sägs vara väldigt sträng och kräva övertid som man inte får betalt för. Men det kan ju bara vara rykten helt enkelt.

Jobb alt 2 har jag nämt tidigare. Ett butiksjobb i Eksjö. Tror det är ett väldigt kul, lätt och socialt arbete. Kommer troligen få hyra en billig lägenhet och kan CYKLA TILL JOBBET ;) Kommer däremot komma bort en bit. Men inte längre än att man kan komma tillbaka hit några helger då och då.

Jobb alt 3 som då dök upp igår är det som ställer till lite problem. Sveriges största och mest framgångsrika travtränare är intresserad av att jag ska jobba som hästskötare. Ska ringa dit imorgon bitti och prata mera. Det ligger 40 mil bort, så långt ner man kan komma i Sverige nästan. Jag kommer typ försvinna och ingen här kommer komma ihåg vem jag är, samtidigt coolt ju. Sveriges största travtränare liksom. Komma hem någon gång då och då. Träffa nya människor. Börja prata skånska :O Usch..

Hästar ville jag ju egentligen inte jobba med, så då skulle ju alt 2 vara det lämpligaste. Men samtidigt vet jag inte om jag vill flytta iväg, finns mycket och många som jag tycker om här. Då skulle det ju vara alt 1 som skulle vara det bästa. Men kanske skulle jag behöva komma härifrån. Bara släppa allt. Då skulle man ju ta alt 3. Fan. Ska prata med alla imorgon och lämna svar i slutet av veckan. Kan inte bara någon göra det åt mig?! Allt är bra eller dåligt på något sätt. Beroende på vad jag vill. Och jag vet ju inte vad jag vill! När blev jag en sådanhär velig person?

Nej, jag vet inte vad jag vill. Men jag vet vad jag önskar mig. Det har ju egentligen inte något med detta att göra. Men ändå är det något som påverkar, fast det kanske inte borde. Nu borde jag bara lägga mig och sova och ta krafter för imorgon. Sen när den dagen är genomliden ska jag bara ut och fundera. Efter det ska jag ladda om för i helgen. Inte för arbete, utan ladda för att inte arbeta och bara ha kul istället.

När jag inte har jobb gör jag inget annat än att klaga på det. När jag sen verkar kunna få jobb klagar jag på det. Jag ogillar klagande personer, och nu är jag inte bättre själv. Jag kommer gå med i klubben "Emot Trollflickan", hon är ju bara så jävla jobbig! Synd att medlemsavgiften är så hög bara. Jag ska försöka fixa rabbat, för jag tror nog att jag är den som ogillar henne mest just nu. Det borde man ju få lite för.

Ingen ser, ingen ser längre.

Jag känner mig instängd i ett hörn. Mitt liv är för fyrkantigt. Alldeles för raka linjer och för skarpa hörn. Jag vet inte vad jag ska göra, vad som är meningen med det är. Jag har så mycket som jag vill göra, men vet inte hur jag ska nå det.

Vad hände med alla? Dom personerna som jag brukade tillbringa min tid med, dom som verkligen kände mig, dom som jag verkligen kände - vart tog dom vägen? Det känns idag som om vi växte upp i olika världar. Var inte banden starkare än såhär? Träffa en pojk-/flickvän, flytta några mil, få jobb och allt det andra är då genast som bortblåst?

Eller börjar ni helt enkelt era nya liv medans jag sitter kvar i det gamla? Likt ett svart och segt klister i en värld som inte längre exicterar? En mellanvärd för dåtid och nutid? Blev ni vuxna och strukturerade, medans jag inte hittar mitt liv än?

Jag vill klamra mig fast vid någon och sedan uppfylla dröm efter dröm. Ensamheten skrämmer mig, trotts att den idag är min bästa vän. Som det svarta syskonet som inte hör hemma hos mig, i mig, men som ändå är den ända som håller mig sällskap i mörkret. Jag vill byta ut min bästa vän. Till trygghet som ska få mig att se klart. En utsträckt hand som kan visa mig vägen medans jag sakta går från att vara blind till att slutligen se ljuset.
Jag vill bli räddad.

"När tiden är rätt,
ska jag plocka upp dig,
och ta dig långt härifrån."


Jag vill höra dom orden från en ny bästa vän.
Finns du ens i denna värld?
Vill Du vara min bästa vän?

Nya G.I. Jane i Trollflickeformat?

I dag har jag inte gjort något annat än att kört bil känns det som. Mormor skulle ner till Västervik och kolla ögonen och då fick man ställa upp som taxidriver. Hem till henne sedan efteråt där jag blev bjuden på lunch, och som alltid när man äter mormors mat så åt jag på tok för mycket och höll på och spy efteråt. Men det la sig efter ett tag, och sen så bar det vidare ut till Linis aka Lövblåsaren. Blev prat, lite klag och självklart choklad. Ideer väcktes och nu vill jag åka till Norrland. Fiska fisk och jaga björn, och andra sånna där Norrlandsgrejjer.
 
Hann sedan lagom hem för att bli tillbakaskickad till Viken för att hämta Patrick. Sagt och gjort, sedan tog vi en liten omväg hem.. Jag tänker inte gå in på det, säger bara såhär; handbromssladd-svängar måste det tränas mera på :P
Vi lever.

Igår var Johanna-Pannis här. Vi var ute med doggisarna som sprang och lekte så jag nästan trodde att dom skulle få en hjärtattack eller något. Men dom bara fortsatte att springa och hjärtana fortsatte att slå. Som tur var. Efter promenaden så var Zorro lite blöt, medans lilla Trojja hade blivit omvandlad till en lerinpackad grävling.

Blev lite fika efteråt med det ûbergoda brödet som jag är väldigt stolt över att ha gjort själv! Borde slänga in receptet här så ni kunde göra det. Lite snack och vi kom in på lumpenprat. Johanna vill tydligen göra den när hon har pluggat klart och undrade om jag villa följa med. Det har satt igång tankar, och jag funderar på att göra det och sedan utlandstjänst. Åka ner till drabbade länder för att hjälpa till. Skulle säkert vara jättejobbigt och psykiskt krävande, men samtidigt tro jag att man får så mycket tillbaka. Nya G.I. Jane liksom, fast i Trollflickeformat. Kul att testa om man skulle palla det. Eftersom jag är fri som en fågel utan något bindande så vill jag testa mina vingar och göra sådant som andra burhöns inte kan.


"Ingenting är nytt under solen"

If the moon had to runaway,

and all the stars didn't wanna play.
Don't waste the sun on a rainy day,
the wind will soon blow it all away
.


Here we go again

I don´t understand you.
Jag försöker vara så som det förväntas, men ändå är det fel.
Vad vill du ha av mig? Prata tydligt annars förstår jag dig inte.



Senare igår kväll så åkte jag till Jim som har kommit hem från jobb i NZ i typ ett halvår eller nått för någon vecka sedan. Han är en sådan person som tillhör dom här väldigt bra människorna. Vi var och åkte pulka på frostiga ängar, badade och drack sedan litervis med varm o'boy och vräkte i oss hans mormors perfekta bullar och pratade, pratade och pratade. Och skrattade, skrattade och skrattade, tills dom tidiga morgontimmarna. Ett perfekt avslut på en dag helt enkelt.

Man säger att killar inte kan prata känslor och djupa saker, medans tjejer tvärt om bara vill prata sådan. Men jag måste säga att jag tycker precis tvärt om. Annars är det bara så att jag har väldigt bra och ärliga boy´s runt omkring mig och det tackar jag för! Girlsen också såklart, och ni vet nog alla vilka ni är. Sen dom här andra falska jävlarna skulle man ju bara vilja slå ner på jorden lite. Nej, ärliga, snälla och raka personer uppskattas. Lite sneda personer också såklart.

Idag så ska det bli utgång, något som jag egentligen inte alls känner för. Vet inte vad det har blivit med mig. Jag blir ju fan deperimerad av att bara gå runt här hemma. Men jag ska fixa och dona och sen knalla ut ikväll precis som alla andra. Det ska blir kul. Vet bara inte om min klänning kommer bli alldeles för överdriven när jag inte ska klä ut mig. Hoppas inte det, för jag tänker att ha den ändå.

Dagens sysselsättning har varit att söka mer jobb. Som jag har sagt så ska ju detta bli min sista utgångskväll, sen så ska jag iväg på jobb och sen ta tag i dom större planerna också. Jag hoppas att den planen följs. På min födelsedag ska jag tillbaka och ha kul igen. Eller komma hit typ varje helg eller nått. Så många som jag kommer sakna fast jag samtidigt inte har något som väger över. Jag tycker helt enkelt om er alla kanabbisar.

Men jag kanske fortfarande sitter kvar här i december, arbetslös och fattig. Då önskar jag mig ett skott i pannan i födelsedagspaket. Gärna inslaget i grönt silkespapper och silvertråd. Inget grattiskort eller något hängandes i någon tråd. Bara stilrent och enkelt, helt enkelt.







In a house made of glass,
there's a girl throwing rocks.
She loves like her last cause,
your heart's all you got.

RSS 2.0