You should be happy just to be alive

I dag fick jag köra in till Linköping för att köra Patrick och en kompis till han skulle till Biltema. Skoj att sitta och åka bil hela dagen och vandra runt bland massa människor, varm och stressigt och massor med folk. Men hoppas på att få yttligare en fin dag imorgon så man kan få vara lite ute i fina vädret. Jag kom över lite billiga skivor och fodral, batterier till kameran också. Så helt i onödan var det ju inte.

I går gick tiden till att bekräfta högskola ut. Jag gjorde det inte och fick lite panik över det igår natt sedan. Om saker inte skulle gå som man vill och har tänkt sig, och om man kommer ångra sig då? Men nej, inte plugga vidare. Det har jag ju bestämt. Men nu är det definitivt.

Har inget att skriva direkt. Mitt liv är händelselöst och tråkigt. Saknar Hugoskvällarna när man träffade på Vikenbor och alla runtomkring. Saknar hela sista terminen minus skolsakerna. Bra folk, men som man inte umgås med längre. Får ta tag i det!
Håller på med att rensa musik på datorn och därför kommer dessa youtube-klipp upp. Låtarna jag lyssnar på just då som jag vill dela med mig av, oftast är dom bra enligt mig i alla fall :) Tycker själv att det är roligare att läsa om man kan lyssna på något samtidigt också.

Nu ska jag ta den obligatoriska cykelturen. Känns ganska oinspererande, men inte alltför mycke. Det börjar svalna av och får passa på att stanna till vid sjön. Just ja, köpte en riktig fet och stor kärringsadel idag också! Kommer bli mycket bättre än den gamla stenhårda spruckna som är på nu.



"And just because you just don't feel like coming home
doesn't mean that you'll never arrive"



23.30 - Hemkommen nu efter cyklingen. Känns skönt, bara att jag tog den långa svängen så kom inte förbi sjön så blev heller inget bad. Men kan i alla fall uppdatera om något :) Det var nu på hemvägen som det hände en grej. Var ju skapligt mörkt ute och jag kommer och trampar som en tok igenom kurvan och kommer sedan ut på en raka. Långt där framme ser jag något.. Kommer närmare och kan snart konstatera att det är en människa som går mitt i vägen.

En senil gamling som har rymt hemifrån, fullegubbe, mördare, tysk våltäcksman.. Jag lovar, när jag väl hade kommit fram hade jag mängder med perfekta historier och utklurade lösningar för att överleva. Men jag närmar mig och saktar ner lite för att se om personen vill något. Ser då hur den håller något blänkande i handen och eftersom jag kan se en bil längre fram så antar jag att det är nycklarna. Mannen börjar prata så jag stannar för att lyssna och då helt plötsligt så drar han omkull cykeln och då ser jag att det egentligen är en fickkniv som han håller i!!

Snacka om att jag blev paff! Inte rädd, bara otroligt förvånad.. Han var så liten och såg inte alls hotfull ut. Mest nervös och han ville ha mina värdesaker. Jag var verkligen totalt lugn och eftersom han verkade så nervös så vart det hela pinsamt på ett komiskt vis. Jag svarade att jag brukade inte ta med mig sakerna på träningsrundan, men jag hade en 40 år gammal cykel om han ville ha. Han visste nog inte vad han skulle svara och blev istället hotfull och växte några cm under det stigande falskt intalade självförtroendet.

Okej, lite spänning fick ni i alla fall där hoppas jag. Men tyvärr, mitt liv är lika tråkigt som vanligt. Om vi backar tillbaka lite så var det såhär istället, men något hände ju i alla fall. Jag närmade mig som sagt personen och ser bilen längre fram, så långt var rätt. Men var en som körde flyttlass och transporten hade hoppat av draget. Stackarn var döstressad ifall det skulle komma bilar så han stod på vägen och skulle stoppa trafiken istället för att fixa problemet. Jag lugnade honom med att detta inte var rätta platsen för rusningstrafik.

Han skulle först försöka lyfta upp transporten igen, vilket självklart var totalt omöjligt. Jag undrade om han inte hade någon domkraft eller något för combin var verkligen full med massa "bra-ha-saker". Han hittade en och problemet var löst på någon minut. Vissa är riktiga smartskallar! Men lite konstigt med en som kör flyttlass klockan 11 på kvällen. Tänk om det var någon som gjort inbrott i en stuga eller något :O Så nervös, stressad, korttänkt och inte bekant med området. Lite skumt, men då kan jag ju i alla fall identifiera en inbrottstjuv.
Madde-Polis

Through crooked teeth

Idag så var jag till frissan som sagt. Tyvärr, blev varken lugg eller någon speciell förändring. Är inte alls nöjd, hittat flera partier där det är fullt med klyvna hårtoppar. Inte så roligt att se sådant samma dag som man har blivit klipp. Nästan 300 spänn helt i onödan och så måste jag färga utväxt också. Bara onödiga pengar, jag ska låta det blonda växa fram och skippa de få klippningarna jag gör om året i stället tror jag.



Åhh, idag har jag varit ovanligt dum. Jag är ett riktigt barfotabarn och skippar oftast skorna så fort gräset har kommit upp. Idag har vi haft 28 grader här hemma och jag gav mig ut och gick lite vid tvåtiden. Inget mer med det. Var ute i 30 - 45 minuter och knallade runt och kom sedan hem. Åt lunch och när jag sedan satte i fötterna i golvet för att resa mig så "AJ!". Alltså, jag har fullt med vätskefyllda blåsor på fotfularna av att jag helt enkelt har bränt sönder dom! Visst, astfalten var varm, men inte så värst kändes det som då.





Tycker inte speciellt bra om dom, men den sitter i huvudet helt enkelt. Musiken alltså.

Someday You Will Be Loved ♥

Blev en tur ut till Skedshult med bilen i alla fall, kändes faktist lite syndigt. Men Malin hakade på med ett enda krav: BIL! Så vi har vart där ute. I dag är nog första dagen som jag verkligen har legat och pressat sedan innan studenten. Vart lite i fredags också mellan 16-18, men då vart det ju ganska sent. Känns bra, lite färg har man fått i alla fall. Mormor sa det senast när hon såg mig att jag var så blek mot vad jag brukar vara om sommrarna. Det kändes verkligen inte roligt att höra, så nu känns det bättre.

Sen så har jag nu cyklat Öndal runt åt andra hållet mot vad det brukar bli. Så massor mera backar, men kändes riktigt bra efteråt! Skön känsla att känna att man har blivit starkare :) Imorrn ska jag ner och klippa mig. Vet inte vad jag ska hitta på, blir väl topparna men funderar på lugg kanske. Får se, men tänker i alla fall ta cykeln ner och ska sen vidare och sätta upp lappar om massagen tror jag. Kanske någon är intresserad av det..? ;)

Jag är otroligt filmsugen och behöver tips på bra filmer - någon som vet?.
Tips behövs!


Måste säga att ni är uselt dåliga på att skriva en liten kommentar.
Så man vet att ni lever i alla fall.





It's time to forget about the past

Få ihop pengar och komma ut i världen är fokuset på nu!
Yees! :)



Sorry att jag skriver så att ingen fattar, skriver bara av mig och det känns bra. Gamla som har förbivit outrett och nergrävt. Men som sagt, nergrävda saker har förmågan att komma upp igen efter en tid. Så nu känner jag mig sådär 13 kg lättare, huvudet är 7 gånger klarare och allt känns bara glatt och skönt utan någon djupare undertryckande känsla.

Nu ska jag ut och klippa gräsmattan, det ständiga görat här hemma. Sen så ska jag nog ta och cykla ut till Skedshult och försöka locka med mig någon mer på det också. Antar att jag kommer behöva sträcka mig till att ta bil om jag ska lyckas med att få med någon..


Du gör mig glad :)

.

Gårdagen tillbringades ute i fina vädret. Fick lite färg. Ner till Viken och grillade. Festligt börjar. Den onödiga ringer. Vandrar runt på Vikens gator och lyssnar på skitsnack. Tillbaka där det är drama som "jag måste ha orsakat". Tjurigt och dant, men jag kan lova på heder och samvete, mitt, deras, ditt och alla andras liv. Hatar när folk ljuger något sådant otroligt så blev småless då när folk inte kan stå upp, utan istället slänger på andra. Fortsatt prat med den onödiga. Städar av och vandrar sen vidare.

Vet inte varför jag lyssnar och låter mig dras med. Det är bara snack, jag vet ju det innerst inne. Men samtidigt känner han mig så väl och vet vad han ska säga, hur jag funkar och vilka knappar han ska använda. En del av mig vill ha de som förr,  vill tro på det jag hör - men det är en gången tid. Egentligen vill jag ju skada och orsaka samma smärta. Eller helt enkelt släppa och förlåta.
Bara jag får chansen att gå.


Fuck.

A man with a fork, in a world of soup

Fredag idag. Tänkte informera er om det så ni har koll på det. Skulle åkt ut med Linis och solat vid kalvön idag, men vart tvungen till att ta stallet på lediga dagen. Nu är det klart och jag ska bort till sjön snart istället. Överväger om jag ska ta cykeln ut till Skedshult, men tror jag skippar det. Får se. Igår vart det Mantorp, Revie var fantastisk och Prillan kände sig hemma i värmen (hon kommer ju från helvetet tror jag). Igår blev det också upp på skidorna igen. Foten var hårt lindad och tog samma blåalila nyans som skidorna. Men stadigt vart det. Kan stoltsera med att jag var den enda som kom upp på första försöket bland Patrick och alla hans kompisar, så ska skåpet stå.

Jag ät trött och seg. Tror att det skulle bli lite småfestligt i Viken ikväll så ska nog dra mig ner dit. I bilen ligger min vinflaska som har legat där sedan Vis - den måste vara skapligt osmaklig.. Kom precis på det och ska gå och ta ur den nu. Ville ha med youtubeklipp idag, länge sedan nu. Men kunde inte bestämma mig så blir två. Grattis till er!





Bye bye

Upp på skidorna igen

Det verkar som att sommaren inte ger upp än på ett tag i alla fall. Och det tycker vi om! Även om jag inte är någon sommarälskare så tycker jag att det ska vara soligt och varmt då det ska vara det, alltså nu på sommaren. Jag har vart ute och cyklat en sväng och lindrigt talat så strömmar svetten nu efteråt. Men under tiden när jag cyklade så fläcktade det och var riktigt skönt. Den där 30 år gammla cykeln rullar faktist bra!

Nu ska jag ner till Viken snart och köpa en dunk bränste till båten. Med tanke på att alla visste att jag skulle ner i förmidags, men ingen sa något om det så känns det som en skapligt onödig extraresa. Men, båten ska i sjön nu och för första gången på 2 år ska jag upp på skidorna igen! Efter att vi sålde den förra båten så har det inte blivit av, och nu har pappa som sagt byggt en egen och det är dags igen! Garanterat kommer jag inte komma upp alls på dom längre bara för att jag är så förväntansfull nu..



Blir att ta tag i "Bad-dagen" nu när båten kommer i och om allt funkar som det ska!



Precis hemkommen nu och klockan är strax 23.00. Skidorna gick galant och denna lyckokick var efterlängtad. Andrenalinet som bara far igenom kroppen när man laddar för ett hopp över vågerna, farten, ALLT.
Jag älskar andernalinkickar!

Men lite tråk också, precis när jag får av mig ena skidan och ska åka på en så slår pappa av farten och åker sakta. Om man står på två skidor blir det en spännande och JOBBIG utmaning då skidorna halv-om-halv nästintill åker under vattenytan istället. Benen och armarna jobbar för balansen och för att hålla en uppe och blir riktigt trötta. Men, kommer man istället på en skida så har du inte denna jämt utspridda vikten och möjligheten att balansera. Han visste inte att jag hade släppt ena skidan och följden blev att jag slog runt på något lustigt sätt. Nu har jag en början på ett smickrande blåmärke som täcker nästintill hela högra smalbenet i blå/röd/lila toner. Underbart vackert med alla dessa färger. Dessutom så är högerfoten stukad tror jag. Gör inihelvete ont i alla fall när jag rör den. Har hänt förut så den har väl lättare att dra på sig yttligare stukningar. Aj på det. Nu är jag arg och tycker synd om mig själv.

Imorrn är det torsdag, och torsdag betyder fara till Mantorp, och fara till Mp betyder att alarmet ringer klockan 05.00.
Jag ogillar skarpt torsdagsmornar.
Dessutom måste jag bara tillägga att Dogge är min stora idol! Så himla skön person :)


På en skenande cykel

Känns som jag inte har gjort annat idag än tränat. Riktigt jobbigt jobb idag, sen ridit 2 galopparbeten á 1 timme var i liknande "stående i 90 grader", cyklat 2 mil och sen ska Patrick och jag cykla bort och bada så då blir nästan yttligare en mil + simmningen mellan bryggorna. Fan vad jag känner att jag är igång; och det känns jävligt bra!

Annat är att jag tydligen har namnsdag idag :)

Ett dygn bland dom andra trollen

I går så packade jag vandringsväskan, drog på mig kängorna och stack ut i skogen. Klättrade upp på Kattklint, Knappekullas högsta berg och bosatte mig där. Fixade eld och vindskydd och satt sedan där och grillade, kollade på ett gäng vildsvin och några rådjur, eller om det nu var hjort. Sedan satt jag och åt, läste och sedan så småningom försökte sova. Självklart skulle jag få med mig en trasig sovsäck och myrorna och myggen kunde därför inte låta bli mig. Klockan 3 insåg jag att jag inte skulle kunna somna och tog därför mitt pick och pack och med mobilen som lyse så halvt om halvt gick/kröp/rullade jag nerför igen.

Sen så traskade jag hemåt med fullmånen som lös upp min väg. Klockan 4.30 var jag hemmavidd (Knappekulla är stort om man räknar med all terrängen). Ville inte gå in eftersom det skulle ses som ett nederlag, så kröp upp på logen och sov där i höt till klockan 12.00 idag. Vandrade då vidare in i skogen igen för att göra eld och laga lunch. Läste lite till och knallade sedan hem på eftermiddagen. Det jobbiga är att jag kommit på att jag glömde yxan uppe på berget..

Sen så klippte jag Patrick. Första gången jag klipper någon och så ska det vara en kille som är mycket svårare. Han var väldigt osäker om jag skulle få görat, men sen så blev det så i alla fall. Väldigt hackit och lite ojämt, men kortare är det i alla fall. Hah, han har inte sagt speciellt mycket än ett "tack.. tror jag". Men han överdriver nog bara måste jag säga, jag blev nöjd i alla fall :) Ser värre ut än vad det är när det är blött håret fortfarande.

Precis pratat med Fredrik nu som höll på att cykla hemåt. Många av orden var svårtydda och det lät allvarligt som han höll på att få ett slaganfall av något slag ;) Haha. Johanna är i alla fall inbokad på Fridas 20 års fest nu och ska ringa henne imorrn om det. Blev garranterad att det skulle vara "tidernas fest", så blir att ta tag och se till att man är ledig då! Skoj :)



Sann Trollflicka.


Hat

.................




Nu sticker jag iväg ett tag.
Ni vet hur jag går att nå, mobilen är med om någon vill något. Sms och samtal kommer kännas väldigt uppskattat de kommande dagarna. Bye

Vad vore en bal på slottet?

Håkan idag då som jag inte får se. Istället bevisade jag mina nya spanskakunskaper för den främsta mästaren, Luis, som också hade snålt med pengar och satt hemma. Stolt som jag är så måste bara citera; "fan va du lär dig då" :) Sedan har jag fått en beundrare, en 91:a haha, snackat om kameror och annat med Fredrik och pendelkört mellan Viken och Edsbruk med flyttsaker åt Babzan med Patrick. Mycket lyckad och händelserik dag måste jag säga. Som Askungen sa, vad vore en bal på slottet? Inget speciellt. Sparat massa pengar nu och håkan kan man lyssna gratis på här hemma.

Jag försöker intala mig själv att jag inte har missat något.
Tror inte att jag kommer lyckas med den uppgiften.


Close your eyes. Just listen.

I dag är en sådan dag som allt har strulat och jag är för tillfället pissarg på allt som drivs av en motor. Jag och sådant har aldrig fungerat bra, idag har det inte funkat alls. Lunch bestående av spenat till huvudsak, så nu hoppas jag vara stark som Karl-Alfred.
Som alltid när jag är arg eller down så tycker jag om att lyssna på 30STM, underbara texter som får mig att bara vilja skrika ut, gråta och avreagera mig. Förutom texterna så vill de göra skillnad och + är ju att Jared ser ut som han gör och cool grej att dom har spelat in sina singlar över alla olika världsdelar. Men idag så blir det mysvarrianten istället. Jag borde börja med marknadsföring och göra raklam för olika saker :)
Lyssna och njut!




30 Seconds To Mars - The Kill


I morgon är det fredag igen, vart tog denna vecka vägen då? Vet inte vad man ska hitta på, men något roligt borde man ju unna sig med fredag/lördag.

Lev ditt eget liv, för du ska dö din egen död.

Så är det, och därför kan man inte låta sig hindras.
Jag tänker inte tillåta mig själv att hållas tillbaka.
Ångra att man aldrig vågade följa sin dröm,
sitta där gammal utan möjlighet att få tillbaka de gångna åren.




I höst ska vi andas, höra, se, känna och LEVA :)

VIS igen - Lördag

Dom andra har lagt massor med tid på att skriva ner allt det roliga som hände. Tyvärr har jag all tid i världen, men ingen ork att spendera den. Ni som inte var där är det ju inte lika roligt för eftersom ni inte förstår. Kanske drar lite snabbt senare, men här kommer i alla fall mera kopierade bilder (Lisas):


Pocahontas, Bella


Cicci, Lina


Carro, Lisa


Linis


Har letat reda på mina skor under bordet och precis hoppat upp i stolen igen, därför flätan sitter på sniskan.


Mymlan go´s crazy :)


Matilda


Okej, jag tänker skriva om vad som hände på lördagen, som trotts allt var den bästa dagen enligt mig. Jag kände mig inte speciellt pigg någon av dagarna, men lördagen var jag endå piggast efter ha sovit hela dagen i utestolen med en kudde och sovsäck. Krävande med 8 girls och all deras packning på 40 kvm ibland ;)

Morgonen börjar i alla fall med att vakna på soffan som jag och Isa paxade för natten. På golvet ligger Matilda på soffans kuddar och Lisa, Cicci och Bella på en madrass medans resten delar på sängen. Vi och packningen täcker upp HELA golvytan i det lilla vardagsrummet. "Värre än Hultsfred" eller vad det var Mårten sa. Mårten är alltså han vi lånade lägenheten av. Någon Lina känner, men han och jag kom fram till att vi hade träffats för 10 år sen. Otrevlig händelse, och jag kunde inte släppa det sen utan tänkte på det under natten. Praktist taget kan man säga att han troligen räddade mitt liv. Men inget vi ska gå in på nu.

Sen så drar tjejjerna iväg på frukost medans Lina och jag stannar kvar och även stadspojkarna trillar in. Lina kidnappar sin pojk och jag stökar omkring i hela Mårtens kök och fixar ihop lite frukost (ja, jag fick göra det). Efter några mackor, knäcken och mjölk så lägger jag mig alltså i min egenbyggda säng av två utestolar med kudde och sovsäck och sover resten förmiddagen.

Sen så släpper oroskänslan som hade växt under natten, och vi är några som går ner en sväng på stan och köper även "lunch". Min bestod av Loka och kanelgifflar. Tillbaka till Mårten där det börjas fixa igen. Jag kidnappar yttligare några mackor och snart är vi igång med "jag har aldrig". Mycket som kom fram där! ;)

Sen så drar vi vidare ner till staden. Vi skulle först till samma ställe som kvällen innan, men där var det tydligen 23, så vi går vidare till ett annat ställe. Där blir det dansdansdans! Efter ett tag så går jag, Lina, Matilda, Carro, Jimmy och Cicci ner till McD. En väldigt god McFish för min del blev det. Lina fick dock inte allt hon skulle på sin burger så Carro greppar den och går fram till kassan och får yttligare en. Lite kidnappning av mat från bordet intill och snart är vi redo att återgå till dansandet. Då får vi syn på två som sitter med 10 burgare för sig själva. Matilda och Carro tar tag i saker igen och får kvittot, går sedan till kassan och påstår att de bara fick 8 av sina 10 beställda burgare. Dom får då 2 till och mätta, nöjda och glada vandrar vi tillbaka.

Yttligare partaj, sedan tecuilarace. Sen var det klart, ut och ser Luis där. Vi står ett tag och disskuterar efterfest och precis som alltid upptäcker jag att jag har sprungit ifrån alla andra. Kommer ifatt Carro och Lina sen i alla fall och vi vandrar hemåt med någon stockholmare. Vi blir dels utnämnda till Västerviks snyggaste brudar och lovade jobb i storstan.

Annat som hände var blodbad, roliga barhändelse, VIP-imitationen, Linas nattliga äventyr och massa annat.



Tack för denna helg :)

VIS igen - Fredag

Har precis kollat igenom Ciccis bilder från Vis.. Det är otroligt hur jävla ofotogenetisk jag är, att jag ser ut som en slickad katt när jag har håret nere otuperat, och att jag måste börja lägga tid på smink precis som dom andra eftersom jag ser ut som ett spöke i jämförelse mot dom. Men, som dom säger, kort förvärrar allt. Fast denhär krämen som jag och Mymlan pratade om som jag ska uppfnna känns lockande. Hudkräm som det inte är något speciellt med, bara att man blir totalt osynlig på kort!
Eftersom min kamera är totaldöd och det därför inte kommer några bilder här så tar jag några av Cicci på alla vi som tiden mest spenderades tillsammans med.


Carro, Lisa, Isa, Matilda


Lina, Matilda


Jag, Cicci


Cicci, Bella, Stadspojk


Stadspojkarna

شكرا جدا

Största överraskningen, jag blev precis väckt av Amanda, Jim och Öjje som har åkt hit idag :D Jag låg fortfarande och sov, ska bara packa ihop lite saker så ska vi sticka till sjön! Ser verkligen ut att bli toppenväder idag, tummen upp för det :D
Jag verkligen älskar överraskningar!

Vinden håller tal

Skriver med en gammal vän på msn. Blir länge mellan gångerna som vi pratar och skriver, men varje gång så känns det bra att ventilera med dig :) Så otroligt lika, samtidigt så otroligt olika på något sätt. Vet att jag är dålig på att visa uppskattning till mina medmänniskor, men du och så många andra betyder så otroligt mycket för mig. Så jag får passa på att skriva det här, dom som intresserar sig läser väl trots allt här ibland.

Ni som känner mig betyder alla så otroligt mycket. Hur länge eller nyligen som jag än lärde känna er, eller hur långt ifrån eller nära ni än står mig så ska ni veta att jag verkligen bryr mig om er! Tror ni vet det, men vill bara påminna er.

Fick frågan igår av bror varför jag aldrig tänker innan jag pratar. Jag undrar också det och blir arg på mig själv när jag gör så. Men jag är skytt och kan inte rå för det. Känner mig verkligen träffad när jag läser horoskåpet om skyttar, även om jag inte tror att man kan dela in personer i fack;

"Entusiasmen, generositeten och humorn tillhör det man verkligen kan berömma hos dig. Du är lättsam att umgås med och alltid öppen för nya upplevelser. Det är naturligt för Skytten att tänka positivt och att försöka förstå meningen med allt som händer. I grunden tror du gott om alla och skulle aldrig medvetet såra någon. Du har en utpräglad rättskänsla och engagerar dig ofta i frågor som handlar om rättvisa, moral och etik. I regel är du sund och sportig, tycker om djur, natur och friluftsliv. Du kan också lätt anpassa dig till skiftande miljöer, t.ex. på resor, och är väldigt intresserad av att lära dig nya saker."

Men ganska rätt har den faktist!





Roligaste överraskningen väntade i postlådan när man kom hem igår :)

Lördag

Vis är över. Poccahontas tackar för sig och hoppas på bättre helger framöver.

Jag har vart totalknäpp verkligen denna helg, sjukt orolig hela tiden med dålig känsla i magen utan anledning.
Sommarens topp 3 väntar fortfarande framöver.


Visfestivalen

Laddad för vis :) Kommer bli en topp 3 denna sommar, enligt Lina en klar favorittippning.
Vet inte vad jag ska skriva, min förväntningar är höga och lätt att bli besviken då. Jag vet inte vad jag ska ha på mig, men blir troligen till stan imorgon med Linis på morgonen. Jag vet egentligen ingenting, jag åker dit med en kudde och så får vi se hur det hela kommer sluta. Över 10 tjejjer ska trängas i Mårtens lägenhet, en person som jag inte känner utan bara träffade lite snabbt förra helgen. Men Linas man så får lita på henne att det är okej att man sover där.
Detta kommer bli super!

Lite butter för att jag missar Vimmerby denna sommar, men får ta igen det någon annan gång. Hoppas ni får det superskoj i alla fall girls och jag vill ha en utförlig beskrivning sen!

I dag har jag målat båtgolv och har brun oljefärg både här och där. Hoppas det försvinner i den väntande duschen. Innan det så ska jag cykla till Babzan, min plastmamma. Inte för att hon är det på riktigt, hon är bara en moster men min extra mamma har hon alltid varit. Hon har flyttat och jag har agerat flyttfirma under dom dagarna. Nu ska jag se hur det går med möbleringen, ta med mig hennes bok och kanske något gott att äta. Cykla känns inte lockande, funderar på att ta Patricks moppe istället. Men idag har jag varit så grymt onyttig! Jag brukar aldrig bry mig om sådant, men idag har jag levt på kolhydrater, fett och socker så jag känner att samvetet tar illa vid sig om jag inte gör något. 1.7 km kommer göra susen, denna gång tar jag dock asfalsvägen!



X antal timmar senare är jag nu hemma. Stora bekymmer att få cykeln körbar, men nu rullar den som på moln. I alla fall så lätt en gammal cykel kan rulla. Till stan imorgon bitti, resten av dagen kommer bara rulla vidare av farten. Sedan är det party som gäller! Detta kommer verkligen bli helgen som man kommer skratta åt resten av året! Har vart och fixat drickan nu också, ojoj.. På tok förmycket! Lina är övertygad om att hon denna helg ska lyckas med det än så länge omöjliga; att få mig ordentligt full.

Nu ska jag sova, men längtar något så otroligt tills imorrn! Nu sitter jag och lyssnar på dansmusik, alltså musik som gör att jag bara vill ställa mig och dansa. Just nu rullar denna ut ur lurarna;





Dag ett av klarad, fattig och undrar fortfarande vart dagen tog vägen igår. Men på min skojbarometer så är det fortfarande under gränsen "OK", jag väntar på att den ska komma upp till ûberskoj ikväll!

Långa, mörka utan sömn

Jag vill brinna för något.
Förr så kunde jag ha långa strider för det jag trodde på. Det kan jag fortfarande, bara det att idag så tjaffsar jag om det mesta. Bara jag får chansen att vara tvärt emot. Visst finns det frågor och saker som väcker uppror inom mig, men jag är inte insatt och kan argumentera och övertala. Känna att detta är mitt område, här är det jag som kan.

När gjorde jag något med känsla i senast? När tog jag pennan mot pappret och tecknade? Fotade? Skrev? Spelade? Skapade saker? Det som förr var så typiskt mig, saker som jag la känsla i och levde upp med, samtidigt som jag förflyttade mig till en annan värld. Sådant som var så viktigt.

Jag har alltid gillat kurragömma. I alla år har jag alltid gömt mig, men nu har jag börjat leta.
Tappade jag bort mig själv?


Kantzy back

Så stavar mam "kan inte se bakåt" på engelska.
Hah, vissa är sämre än jag på det!


I dag har jag inte gjort mycket. Försov mig 2 timmar imorse utan att någon reagerade, så varit "sjuk" idag. Gått hemma och drällt. Lyssnat musik, läst och äntligen fixat beställningen. Är otroligt godissugen, men som vanligt finns det inget i någon sockerväg här hemma. Hittade chips på Patricks rum förut som smakade väldigt gott dock. Sista dagarna har jag mer eller mindre varit bosatt inne hos Patrick. Äntligen har jag fri tillgång till en av datorerna som nu känns som min. Jag har tom kommit över den gamla slitna, trasiga med väldigt sköna mjuka stolen.

Här sitter vi vid varsin dator och spelar musik. Patrick spelar öppet och jag sitter med lurar för att stänga ute det andra oljudet. Men sista tiden har blivit lite förändringar, eller vi kan faktist dela lite musik. Han börjar släppa fjortismusiken och idag spelar han bättre musik. Jag tror jag börjar få ordning på grabben :) Sedan rymde han ju iväg på liten moppetripp, skulle vara typsikt mig men verkligen inte han. Han börjar ta upp att bli veg, även om han aldrig kommer bli det så tror jag mam och pap börjar bli oroliga för utvecklingen. Kläderna börjar ta lite annorlunda form, attityden och hela han.

Igår var jag i Mantorp med Prillan. Hon skulle springa ett kval för att börja tävla. Det är det lilla med avgörande steget. Jag skulle själv värma henne, och eftersom det var första gången jag skulle göra det var jag lite nervös. Allt som hon såg var monster som ville äta upp henne, hon hoppade omkring och var hur pigg som helst. När det äntligen var över och vi kom in in stallet så bara skakade min armar av trötthet, men jag är väldigt glad att jag gjorde det! Själva loppet sedan så var hon jätteduktig och kunde inte ha gjort något bättre.

Igentligen är det konstigt att jag som ska vara emot så mycket håller på med trav. Men jag vill bara säga det att det blir inte hemskare än vad man gör det till. Många har fel syn på trav, och jag kan lova er att det kan vara humanare än all annan hästsport. Typ i alla fall. Det är inte bara ett spel om pengar där hästarna blir sedda som speltillbehör, eller visst, rötägg finns alltid, men nej. Det är inte så.
Jag spelade igår i alla fall, tror inte hästarna lider mer av det. Gick + med 63 kroner i alla fall :) Första gången som jag spelade på något så det var ju skoj! Men efter ha köpt mat och dricka till det så fanns det bara 15 kr kvar då, men annars hade jag ju legat back istället.

Nu börjar det dra ihop sig för VIS också! Ska bli skoj, måste börja organiseras och allt. Hoppas på att få plats i någon annans bil, annars så får väl Guldbilen ut och rulla om det inte finns andra som har bilar. Då måste jag tanka, och den tanken ger mig nästan lite panik. Vet inte hur många månader det är sedan förra tanken, men det är ju så tråkigt att lägga pengar på sådant! Så nu är det moped eller cykel som gäller för min del. Igår på fm så cyklade jag ut till Babzan, 1.5 mil på grusvägen till Öndal - mina vader var alltså slutpumpade efter det. Nästa gång ska jag ta astfalsvägen istället, även om det blir några fler km så är det i alla fall skapligt plant till skillnad mot dessa mördarbackar på cykel utan växlar.

Mellan 23-00 har jag varit ute och vandrat runt i skogen nu. Dimmit och blött, men såg 4 harar och 2 möss i alla fall. Rensade huvudet och fick lite motion. Nu ska jag läsa lite och sedan sova! Blivit alldeles för lite sömn och kommer bli det i natt också. Jobbigt imorgon, men skönt för tillfället.

Kanebålfestivalen

Årets skabb 2008. Så känner jag mig just nu. Det igår tuperade håret består idag av tjocka korvar av tovor. Som alltis när jag dricker så får jag finfina finnar dagen efter. Tött, sliten, varm och allmänt ofräsch.



Fredag
Sover länge på morgonen.
Lyfter 12 ton i form av höbalar.
Åker och badar, gör den nu kända rakningen i sjön.
Superlena ben, tips till allmänheten.
Stora klädbekymmer. Kortbyxer med känsla av pyjamas.
Kommer ner alltför sent till Viken.
Hinner komma förbi hemma hos Bella en stund innan det bar vidare ner till Viken.
Träffar många man inte sett på länge.
Åker virvelvinden med Johanna, Jimmy och Josse.
Davidssons, 100 spän.
Nykter.
Mycket folk.
Ser Bobbo fullare än vad jag någonsin sett.
Går hem till mormor.
Sover på sticksiga bruna soffan.

Lördag
Vaknar 8.00 och håller på att dö av värmeslag.
Öppnar altandörren och somnar efter ett tag till igen.
Vaknar och lagar pasta och brunsås, mormor är hos morfar. Ingen service.
Går till Loviseberg och hämtar bilen.
Åker hem.
Pappa och Micke ska lägga i båten i Valdmarsviken för testkörning.
Jag följer med.
Ska gå av vid Grännes hos Lina, men blir medtvingad på en "liten" testtur.
Åker till Gryt. Kommer tillbaka till Viken.
Åter pizza med Amanda, Bobbo och Johann.
Kollar på tåget.
Följer med Johann och Paco-maco för att hämta en väska hos Bobbo.
Börjar gå hem.
Mamma plockar upp mig vid Gållösa.
Åker hem.
Duschar, byter om.
Ner till Lina och Carro.
Försöker på en fickparkering men inser att Guldbilen är för lång.
Lina borstar mitt hår, klipper av 15 cm och gör en indianfläta i pannan på mig.
Åker till Bella ikväll igen.
Dricker.
Går till Davidssons.
Ännu mera personer, gick under namnet Poccahontas.
Går hem med Issa och Johann till Perkas.
Forsätter mot mormor när en bakom börjar ropa.
Ignorerar han, forsätter gå.
Han springer ifatt. Otrevlig. Jag blev förbannad. Han också.
Slutade med att jag vek in på en gata bland hyreshusen, han följer efter.
Jag springer. Tur att jag var barfota.
Sprang, sprang och sprang. Han kunde inte haka på speciellt länge trotts allt.
Värsta omvägen, men kommer fram tillslut. Då står samma person ute vid porten.
Energisamling.
Springer upp, låser in mig.
Bäddar ner mig.
Sött nattsamtal. Tack.
Sover på sticksiga bruna soffan.




Har insett en sak. Viktig sak. Måste se till att finna det.
Nere i humör nu, hej då på ett tag framöver. Måste få känslan av att vara del av något bra.

Blod, svett och tårar

Hej igen, skulle bara tala om att jag typ lever. Febern har lagt sig men det känns fortfarande som man skulle behöva borra ett hål i skallen för att lätta på trycket där inne. Igår åt jag mat för första gången på två dagar, pasta och qornfärs. Så otroligt gudomligt gott var det!

I dag väntar den värsta dagen på hela året; höskörden. Vi är inte speciellt uppdaterade med maskiner som sköter jobbet, utan nu ska det handlastas massor ton av hö. Mitt i solgastet blir det att man jobbar, så man vill bara gå i kortbyxor och bikiniöverdel. Men gör man det så kommer man vara totalt rödprickig de följande dagarna och det kliar ju som nyponpulver. Så blir att dra på sig joggingbyxor och långarmat och bara ta det som det är. Ögonen kommer bli rödirriterade av allt damm och småskit, och håret kommer dröjja flera tvättar innan man fått loss alla småstrån. Patrick drog iväg med moppen igår på "moppesemester" med några andra, så han lyckades ju smita iväg.
Jag lovar, höskörden är inget roligt släktdrama som i Bullerbyn. Det är bara blod, svett och tårar.

Men ikväll måste jag uppdatera mig vad som väntar nu på fredag och lördag!
Bara jag överlever idag så är jag laddad :)

.



Nu har febern slagit till ordentligt. Lagom timat att bli sjuk nu.
Kan inte sova!



Jag fattar inte, jämt när jag ska göra något som jag ser fram emot (kanebålen) så ska jag bli sjuk.
Jag fattar inte, jämt när jag får feber så ska det slå så himla hårt.

Får sådan feber så jag kommer upp över 40 grader med marginal. Kroppen bara kokar inombords, utandningsluften känns som sprutande eld. Helt virrig blir jag, gör saker som jag inte kommer ihåg. Förut hade jag tydligen sagt att jag skulle bara öppna fönstret och flyga iväg en stund när jag yrvaket vaknade. Nyss så hittade mamma mig utslagen på gräsmattan. Hade gått ut bakvägen och bara lagt mig där. Svimmar konstant bara för att kroppen helt enkelt inte vet hur den ska tacklat.

Färdiklagat, nu ska jag för 2875 gången gå och duscha.

RSS 2.0