A perfect World

Jag älskar ju filmer som är riktigt djupa och innehåller allt - med ett sorgligt slut. Få filmer lever upp till det som jag vill se för att den ska vara minnesvärd. "Armageddom" är en av få filmerna som jag sett som satt sig i hjärtat. Det är typ den endå - älskar slutet :,(

Men jag kom ihåg en film jag såg när jag var lien. Riktigt liten. Minns lite av handlingen, men speciellt hur fin den var. Jag har aldrig sett den eller hittat den förut och då visste man ju inget om skådespelare. Har letat efter denna film  i så många år och nu, och så -  "A perfect world"!! Håller på och laddar ner den nu, och hoppas verkligen att det är den jag tror! Slår fina Armageddon med hästlängder.

90-talets filmer - de är film. 2 i alla fall ;)

Welcome to the Universe

Mycket som snurrar i huvudet just nu. Denna dag har i alla fall börjat bättre och jag har massor som jag tänkt hinna med idag! Har ju varit på praktik hos proffstränare nu ett tag och det har gått lysande! Ska fortsätta jobba helger och på lov. Omdömmer lyder såhär;

"Madelene visar känsla, gott omdöme och det intresse som krävs för att bli duktig och lyckas innom hästbranchen. Vi har alla varit mycket nöjda med Madelenes arbete hos oss och önskar henne lycka till i framtiden.
MVH Diederik Meilink (proffesionell tränare Mantorp)"

Måste säga att jag är skapligt nöjd med dom orden från dom som är så supernoga med varminsta detalj! Sista dagen tjatade om som hundan om jag kunde tänka mig att fortsätta jobba där, tror dom frågde 7 ggr! Så har varit jätteroligt! Jobbigt nu bara med att skolan börjar igen. Vet hur mycket det är nu som kommer och jag har inte gjort något på lovet eller praktiken! Massageprovet.. Usch! + Allt anat också! Måste ta och sätta mig 2 timmar varje kväll och göra rutin av det så man inte kommer efter.

Skönt med långhelg i alla fall nu!

Ska ta och äta lite nu i alla fall, sedan ringa några viktiga samtal innan det blir att gå ner till stallet. Är riktigt pigg och sugen idag, ska på långtur med Speljdy över berget till Väster tror jag,sedan tömköra Revie. Ska ge Chayenne helmassage också. Just ja! Vi har vart och tävlat också! Hr ju inte hft någon starthäst i stallet sedan oktober, men i fredags var vi i Kalmar med Chejjan som kom 5:a på ett bra sätt. Hon hade 20 meters tillägg och gick ifatt dom direkt innan öppningen av första kurvan. Höll bra fart, kunde tävla på det vanliga träingsbettet utan att stressa upp sig och bli okontrollerbar. Vet dock inte vad hon gjorde på upploppet, tog inte i alls utn höll bara farten och var knappt tgen efteråt! Tror inte hon rikigt har förstått vad det går ut på, annars är hon bara lite loj och likgiltig - ingen vinnarskalle.

Fått mail från henne med Flame idag! Helt oväntat. Hon fråga om det var intressant, hon var prissänkt ännu mera för att dom inte blir av med henne.. Inga sånna tankar nu. Fast kan inte låte bli!!

Nej, kan inte sitta här hela dagen nu!

image18

End of the Beginning

Är trött i huvudet idag. Trött överallt - tom. Har massa jag måste göra att det bara har blivit instängt i ett hörn. Allt bildas på hög och jag orkar inte tag i det. Allt har glömts bort. Allt det som var så viktigt har blivit likgiltigt. För mycket, för många av allt att det lilla och fina inte blir sett. Hoppas och tror att det har blivit en vändpunkt nu, böja beta av och komma upp till ytan. Kunne se och andas; fyllas av livet.

Vänner, djuren, allt det har bara blivit liggandes. Jag vill inte. Inte släppa taget om det storsta mysteriet som jag har sett. Revie har gått i hagen precis som dom andra, bara gjort något litet och lätt som med Splejdy för att lätta på skuldkänslorna. Drar mig från att gå till stallet. Den tickande bomben är där. På ett sätt vill jag smita undan, samtidigt vill jag vara där och dras med, ner i djupet.

Varför?

Känner att jag har tagit beslutet, jag avslutade det och på så sätt tog det avgörande. Det sista som gjorde för att pendel skulle slå över. Samtidigt vill jag skylla på att 2 år och inget har förändrats. 2 år och inget har vi fått ut av det. Farligt. Omättat. Stämmer det eller är det bara något som jag inbillar mig för att mildra smärtan vid tanken? Jag VET att det skulle kunna gå går. Men vill du inte? Eller vill du fast vi inte ser eller förstår? Byter jag ut dig?


Lik en isbit, hård och kall
omättad på värme och kärlek,
oförmögen att själv tillbaka ge.

Jag låser dig i min hand
kramar dig, värmer dig.
Ber för att du ett besked ska ge, en vink i rätt riktning,
men svaret lämnas osagt och ovisshet och kyla består.

Men en dag kommer våren med strålande värme,
och du sakta börjar brytas ner.
I tröttnad på ovisshet och evig kyla jag lägger dig ner,
fri att ta nästa steg.

Du tvivlar och söker efter svar,
men låter handlingen förgå.
Tillsammans med tiden du rinner iväg och lämnar ett spår.
Tillsammans med det även en del av mig själv vandrar evigt med dig.

Förlåt



image17

image14

image14

I brist på annat har jag kollat på massor av bilder ikväll. Vart på praktiken i en vecka nu och redan blivit erbjuden sommarjobb där. Vet hur noga och hårda dom är så känns stolt att dom redan frågat! Men skriver om praktiken nästa gång, orkar inte nu. I alla fall, när jag hade kollat på några "roliga bilder" i mitt flummhumör som jag tyckte var döskoj. Sedan så kom jag in på massa mindre roliga bilder och jag är nu förbannad, kommer somna som det och också troligen vakna så sedan i morgon.. Så istället för text ger jag en synpunkt genom några uppsättningar av bilder här; första vet jag alltså inte om den stämmer, men händer säkert om detta nu inte är helt heligt

image15


Vart är världen påväg?

måndags slappardag

Kör vidare på "slappardagstemat". Idag är en ledsen dag.. Lyssnar på 30 seconds from mars och längrar bort.. Lovet har bokstavligt talat bara runnit iväg ur händerna på mig!

Saknar. Ångrar? - Nej

Tänkte skriva massa om växthuseffekten och så, men orkar verkligen inte bry mig eller engagera mig i något..

God natt, adjö och farväl





image12

Kom hem!








"Hat är underskattat.
Hat kan driva än längre och hålla en vid liv,
när inget annat gör det.



Hat
drev mig. Hat styrde mig.
Blunda
Se, SE!



Jag ser nu,
och jag förstår.
Kärleken är starkare."


Tillsammans kan man. Tillsammans klarar man det.
Är glad att du finns min vän  K. <3


Fort saker kan förändras..


inga copycat´s på min sida TACK

söndags slappardag

Blivit riktigt lat av mig på lovet nu! Hade stallet i morse, sedan vart och ätit påskmat hos mormor med familjen och moster. Sedan har jag fotat nu på kvällningen.. Typ allt jag har gjort, fast haft fullt upp ändå! Sedan bara i morgon, sedan börjar parktiken. Ska vara hos Diederick i Gusum, travtränare i 3 veckor. Blir nog roligt och lärorikt!

Våran grannes mamma har varit här och "pratat" med hästarna idag också. Hon hade visst frågat igår, men jag gav inte riktigt så mycket för det. Tror att det finns några få människor som kan ha förmågan, men lååångt ifrån alla som påstår det. Sa i alla fall att han hade något i hö bakben och ont i magen. Det var allt och har svårt att något av dom skulle stämma.

Ikväll har han haft världens ryck här ute i hagen i alla fall, slänger in en liten bildserie som jag fick att fastna på bild i alla fall :) Svårt i dem farten! ;)


image10




Splejdy var liten piggelin också:

image11

lördags slappardag

Okej, skrev detta inlägg förut, med datorn laggade ihop så tar den korta variationen nu.

Inte gjort mycket idag. Tog en lung tur med Chayenne idag barbacka och sidepullet. Vet inte när vi hade "full utrustning" sedan, men behövs inte. Hon går så fantastiskt bra med bettlöst att det inte är sant! Skillnad som natt och dag med henne mellan bett och bettlöst.

Var sedan ute med Patrick och åkte moppe i 2 timmar. Åkte runt ut till Öndal och sedan skogsvägar ut till Tryserum. Skulle kolla om Maria och hennes nya pärla var hemma, men såg helt öde ut där ute. Åkte sedan hem runt  Ålgöl och hem.

Dagens stora stjärnor:

1.  image3
Raggsockar - finns det något mera underbart? Används hela vägen in till varmaste högsommaren om skorna tillåter. Så mysigt att dra på sig på kvällningen. Superbra i kombinaton med ett par joggingbyxor ;)

2. image6
Moppe - allt utom farten, vinden och ljudet försvinner. Alla tankar och måsten försvinner. Ignorera dock mitt supergarv under den fula hjälmen och 3 storlekar förstora skinnjaka..

3. image7
Solnedgång - på våren, finns det något finare?

4. image8
Byxor - tycker dessa byxor från ellos a' 399:- tycker jag är elt underbara! Passar ju superbra med de röda skorna, köpte ett par röda för ett tag sedan så skulle bli jättefint tror jag!


Welcome home, littel Revival

Måste ha med om han här! Var och köpte häst i helgen, 3 årig vb travhingst! Inte haft den bästa skötseln innan, nog lite åt det vanvårdade hållet - döm själv av bilderna. Har nästintill oavbrutet ätit hela tiden sedan han kom. Hage full med gräs, sedan fri tillgång på hösilage. Vi var visst 4:e ägaren och han blir 3 år i sommar..


Halvvägs sedan efter vi hämtat han så stannade vi och skulle ge han vatten då vi märkte vi att jag hade fått några djur på tröjan - han hade loppor. Som tur var så märkte vi det innan vi kom hem, så han har gått avskillt från dom andra kusarna medans behandlingen nu pågår. Klipptes ner för att behandlingen skulle göra störst nytta och solen slog visst ut mycket också. Andra behandlingen skedde igår och sedan en till på onsdag så kommer han få vara tillsammans med alla andra pollisar sedan! Hovslagaren kom i måndags, blivit avmaskad och pratat med foderexpert om foder till han. Riktig helrenovering!


Lite skoj när man tagit så många bilder nu så man kan se förändringarna framöver. Med mat, träning och kärlek ska det nog få häst av denna också! Har nog knappt en riktig muskel på kroppen nu.. Halsen ser riktigt otäck ut! Men har ändå fått mycket mera hull på en vecka, eller annars är det bara att man har vant sig vid att se han. Men ska ta lite bilder sedan idag så får man se skilnaden!

Var ute igår med han och gick. Hade med mat till oss båda, mackor för min del och krafft till han. Gick först in till källan och han hade döroligt med att skutta runt i vattnet, och det var mycket roligare och dricka ur den än en vanlig hink :) Gick sedan upp över berget-som-jag-alltid-glömmer-namnet-på. Pappa slog vad att vi inte skulle klara av det, och jag var inte sen på att anta utmaningen. Upp var inga som helst problem, sedan att hitta väg ner var lite mera knepigt. Loppan funderade nog på vad han som framtida travhäst skulle upp och göra på detta berg, och kan lova att Madde hade samma tanke flera ggr också.. Men sedan hittade jag en stig ner som inte var ett stup, visserligen var det ganska brant men det var en fin stig med bra fäste. Så gick utan problm ner, men vi kom lite längre ut än vad jag trodde, så vi genae över en å istället för att gå runt tillbaka.

Riktig mysdag!


Var och handlade i onsdags också - känner mig riktigt fattig nu efter hästköp och sedan det i stan! När man väl har sparat på sig lite pengar så försvinner det direkt.. Jag som hade tänkt att resa eller något sådant i sommar, men kommer nog inte att bli av. Hoppas ändå att jag kan fixa så man kommer upp till Norge en sväng. Älskar alla berg och naturen, är inte så förstört som Sverige har blivit. Ang. detta med kläder också så har jag gett mig på ett projekt med en klänning. Ska försöka fix till det sista idag och kanske sätta någon bild på innan/efter. Om det blir bra vill säga ;)

Ska ut och gå på långpromenad med Trojja nu medans det är som varmst!

image2

 




Nu har du kommit till din solskensplats!

Ny blogg

Gillade inte den andras utformade och så, så bytt hit nu istället! Tror det blir myckeeeet bättre!

RSS 2.0